Joker váratlan támadása veszélyezteti Batman gondosan megtervezett akcióját, és minden attól függ, hogy a denevérembernek sikerül-e visszanyernie egykori társai, a Zöld Lámpás és Duke Thomas bizalmát. Különben a Sötétség Erői elpusztítják a DC univerzumot.

2017 nyarának egyik legfontosabb megjelenése volt a Dark Days – The Casting első füzete, amin a legnagyobb kortárs képregény-művészek dolgoztak, mint John Romita, Jim Lee és Andy Kubert, a két író-szupersztár, Scott Snyder és James Tynion IV társaságában.

A birtokukban lévő példányt négyen is aláírták.

Az alkotók közül Jim Lee, Scott Williams, Alex Sinclair és Greg Capullo autogramja tündököl a borítón, ami egyébként önmagában is brutálisan látványos és figyelemfelkeltő. De ezekkel az aláírásokkal együtt annyira látványos, hogy fiókban kell tartanunk, mert mindig elsírjuk magunkat a gyönyörűségtől, ha rápillantunk.

Ha valaki az előzményekre lenne kíváncsi, akkor a Dark Days – The Forge című füzetben találja, ha pedig az egész történet érdekli, akkor a Dark Nights Metal sorozatot kell összegyűjtenie, ami a DC Univerzum 2017-ben induló, Sötét Anyag (Dark Matter) világegyetemét mutatja be, természetesen az elpusztíthatatlan régi szuperhősökkel, akik az új körülmények között is helyt állnak. Batman, a Zöld Lámpás, Hawkman és Duke Thomas, valamint feltűnik a teljes Igazság Ligája: Superman, Falsh, Wonder Woman, Cyborg és Aquaman is.

Gonoszokból sincs hiány, Murder Machine-tól kezdve, a Devastatoron ár egészen a Dawnbreakerig mindenki ördögi tervvel rendelkezik, azonban ezek a tervek sorra elbuknak, mert a szeretet legyőzi a démont. Érdekes módon azonban a Gonosz sohasem pusztul el teljesen, mindig marad belőle annyi, hogy újra és újra megerősödjön és a világ elpusztítására törjön.

Egyszer egyébként elmagyarázhatná nekem valaki, hogy kihez kezdene a Gonosz a világ elpusztítása után. Üldögélne és nézne maga elé hülyén? Elpusztulna a világgal együtt?

Nos, ezekre a kérdésekre ugyan nem ad választ a Dark Days Metal – The Casting című füzete, azonban sok másikra igen.

Ez a tárgy is megvásárolható a collectorism.com oldalon:

Dark Days The Casting (2017)