Majdnem tíz év kihagyás után, nagy visszatérőként új számmal jelentkezett a Kretén nevű szatirikus és helyenként morbid humorlap.

2009-ben történt meg, hogy 15 év piaci szereplés után az amerikai MAD magazin “magyaros kistestvéreként” is aposztrofálható lap készítői bejelentették, a magas kiadási költségek miatt kénytelenek a századik számmal zárni a Kretén történetét. Néhány napja azonban több rajzoló – köztük Gróf Balázs, aki maga is publikál a visszatérő lap első számában – tette közzé, hogy a Kretén magazin váratlanul és minden előzetes pletykát mellőzve megjelenik ismét, ezúttal a 101. számmal. 

Az immáron 25 éves címmel így röpke tíz év kihagyása után már találkozhattok is az újságosoknál, mivel egész konkrétan október 29-e, azaz kedd óta megvásárolható az új példány egészen baráti, 995 forintos áron. Ha képregénygyűjtő vagy, mindenképp javasoljuk, hogy rohanj el a legközelebbi újságoshoz, mert ilyen visszatérés, ráadásul egy ennyire patinás címnél, ami még mindezeken felül hazai termék is – nos, ilyen elég ritkán van a képregények és magazinok történetében.

Ha esetleg a régi sorozatból hiányzik valamelyik szám, arra is van ötletünk (mármint azon felül persze, hogy nézz szét a Collectorism online kínálatában). 

Bizonyára sokkal kisebb horderejűnek hangzik a Kretén visszatérése mellett és szinte biztos, hogy már hallottál róla, de nekünk is van egy jó hírünk: Újraéledt a Collectorism Börze is! Ráadásul már most szombaton várunk mindenkit szeretettel egy új, exkluzív helyszínen a Szimpla Kertben. Az első alkalom a nagy érdeklődés miatt még kiállítóként is ingyenes, ez utóbbi mindössze két feltételhez kötött:

1. tényleg gyere el (mert ha nem mástól veszed el a lehetőséget)

2. ird meg hogy mit hozol (ha van fotó, vagy link az még jobb) és mennyi helyre (asztalra) van szükséged.

Siess, mert sokan írnak és a jelkentkezési sorrend is számít!

Jelentkezni a borze@collectorism.com címen lehet.

További részleteket az eseményről ide kattintva találtok.

Forrás: Nerd Blog