Börze, börze, börze! Szóval visszatért a Collectorism korábbi hagyománya, azaz újra megrendezésre került a Börze, mint olyan. Az első, november 2-ai, mondhatni “hagyományteremtő” alkalom (legalábbis lenne, ha nem igazából egy hagyomány újraélesztéséről lenne szó) képes összefoglalója tekinthető meg ide kattintva.

Ahogy azt a korábbi beharangozók során is említettük, a Szimpla Kert sajátos berendezése egy egészen érdekes hangulatot adott a rendezvénynek. Nem igazán tudunk szó nélkül elmenni a rendezvénynek helyt adó és egyben az ország egyik leghíresebb romkocsmájának is számító Szimpla Kert sajátos berendezése mellett, mely tökéletesen passzolt a Börzéhez. A Szimpla szinte minden négyzetmétere olyan, mintha egy gyűjtemény része lenne vagy mondjuk egy kipakolásé a Börzén: régi babák az egyik helyiségben, matricák sokasága egy másikban, miközben kint hasonló érdekességek várták az érdeklődőket az asztalokon.

Külön öröm volt, hogy a kipakolók mind szakavatott és tapasztalt börzések voltak, de a betérő érdeklődők közt is megfordult pár veterán – az ő jelentkezésüket is várjuk a következő alkalomra, ahogy azt megbeszéltük.

Az első alkalom után egyúttal levonhatjuk azt a tanulságot is, hogy a szimplás börzék közönségének egy jelentős része turista. A gyűjtők és geekek mellett tehát rájuk is érdemes számolni, szép számban fordulnak meg egy-egy ilyen rendezvényen a szuveníreket gyűjtő átutazók is. Köztük is akadhatnak műértők, mint az a német úr, aki a fiának minden nyelven beszerzi a Lucky Luke valamelyik számát, amerre csak jár – a Börzének köszönhetően már a magyar sem hiányzik a gyűjteményből. 

Ennél vegyesebb már nem is nagyon lehetett volna az újraéledt Börze első alkalma, de végülis ez így is volt rendjén, egyelőre olybá tűnik, hogy ezt a vegyes felhozatalt megtartanánk, hisz ez mégiscsak jobban illik a rendezvénynek otthont adó Szimpla Kerthez is. Ne feledjétek tehát: Börze minden hónap első szombatján a Szimplában a Kazinczy úton, kiállítóként pedig a borze@collectorism.com címen tudtok jelentkezni. Találkozunk december 7-én!