Szabályzat és alapelvek

Mint minden közösségnek, a Collectorismnek is megvannak a maga szabályai annak érdekében, hogy valamennyi felhasználója részére biztonságos környezetet és kellemes felhasználó élményt nyújtson. Kérjük, hogy szánjon pár percet arra, hogy átolvassa a szabályzatunkat, mely iránymutatásul szolgál arra, hogy hogyan használja weblapunkat tisztességes és megfelelő módon. Kérjük, hogy mindenképpen olvassa el a Felhasználói Szerződésünket és az Adatvédelmi Szabályzatunkat is, továbbá időnként ellenőrizze, hogy nem történt-e változás a szabályzatainkban és szerződési feltételeinkben. Jelen szabályok a Felhasználói Szerződés részét képezik, és ezáltal, amennyiben weblapunkat használja, a jelen szabályok mindegyike kötelező Önre, további hozzájárulás vagy elfogadás nélkül is.

I. Felhasználói fiók és profil

Az Ön felhasználói fiókja és listái lehetővé teszik Ön számára, hogy információkat osszon meg magáról (vagy cégéről), és megossza érdeklődési körét a Collectorism más felhasználóival. Használja profilját és listáit, hogy megtalálja a hasonló érdeklődési körrel rendelkező más felhasználókat és az Ön által keresett tételeket.

Az Ön által létrehozott profilnak és listáinak általánosságban be kell tartania a listákhoz kapcsolódó valamennyi irányelvünket.

Megengedett:

 1. A profil használata arra, hogy megossza más felhasználókkal, hogy ki Ön és mik az érdeklődési körei
 2. Azon tételek és termékek megjelenítése, melyeket el szeretne cserélni

Nem megengedett:

 1. Támadó jellegű, durva és illetlen szóhasználat vagy képek
 2. A profiljában olyan linkek megosztása, melyek nem megengedettek a Listázási Szabályzat szerint
 3. Más, listákra vonatkozó szabályzataink megszegése

A regisztrációhoz a regisztrációs oldalon kövesse a lépéseket. A regisztrációhoz a nevének, az e-mail címének és az Ön által választott jelszónak a megadására lesz szükség. Amennyiben egy ügyletet kíván lebonyolítani, Adatvédelmi Szabályzatunkban foglaltaknak megfelelően további információk megadása lesz szükséges.

A Collectorism lehetőséget nyújt az Ön számára, hogy egynél több felhasználói fiókot regisztráljon, amennyiben a különböző típusú termékekkel kapcsolatban külÖn fiókokat kíván használni. Attól függetlenül attól viszont, hogy egy felhasználói fiókot használ vagy többet, elvárjuk Öntől, hogy valamennyi felhasználói fiókját ténylegesen és jóhiszeműen, a jogszabályokat és a szabályzatainkat mindenkor betartva használja. Nem hozhat létre új felhasználói fiókot, és nem használhatja már meglévő felhasználói fiókját abból a célból, hogy megkerülje a korlátozásainkat vagy más, a szabályzatainkban foglalt következményeket.

Ön bármikor jogosult megváltoztatni a fiókbeállításait és a weblapunkon megosztott információkat. Felhívjuk a figyelmét, hogy kizárólag Ön felelős a jelszava biztonságának fenntartásáért és valamennyi olyan cselekményért, melyet az Ön jelszavával hajtottak végre a weblapunkon.

Amennyiben elfelejtené jelszavát, forduljon hozzánk segítségért, és küldünk Önnek emlékeztetőt az Ön által rendszerünkben regisztrált e-mail címre.

A regisztrációkor szükséges lesz megadnia valós nevét, mely egyben felhasználói névként is fog szolgálni a weblapon.

Az Ön felhasználóneve:

 1. Nem lehet obszcén vagy durva
 2. Nem tartalmazhat e-mail címet, weblap címet (URL) vagy a Collectorism szót
 3. Nem tartalmazhatja harmadik személy védjegyét vagy márkáját
 4. Nem tartalmazhat olyan kifejezést, amely hasonló vagy összetéveszthető harmadik személy védjegyével vagy márkájával

Amennyiben úgy dönt, hogy meg szeretné szüntetni a fiókját, be kell nyújtania egy kérést a fiókjának a megszüntetésére. Kapni fog egy e-mailt, mely megerősíti, hogy fiókja törlésre került. Nincs lehetősége arra, hogy újra megnyisson egy felhasználói fiókot ugyanazzal a felhasználónévvel vagy e-mail címmel, de bármikor létrehozhat egy új fiókot. Amennyiben meggondolta magát a fiókjának megszüntetésével kapcsolatban, vagy bármely más ügyben megoldásra van szüksége, forduljon hozzánk, hogy visszavonjuk a fiókjának a megszüntetését.

Amennyiben a fiókja felfüggesztésre vagy korlátozásra került, nem szüntetheti meg fiókját mindaddig, amíg valamennyi problémás kérdést le nem sikerült zárni. A fiókjának a megszüntetését követően a személyes adatait az Adatkezelési Szabályzatunknak megfelelően tároljuk, kivéve, ha Ön valamennyi adatának a törlését kérte.

II. Közösségi szabályok

Arra törekszünk, hogy Ön egy megbízható közösség tagja lehessen, valamennyi felhasználónk számára csökkentsük a kockázatokat és a Collectorismmel kapcsolatos lehető legjobb élményben lehessen része, melynek érdekében kérjük, hogy mindenkor tartsa be az alábbi szabályokat:

 1. Mindig tartsa tiszteletben a kezdeményezett cseréhez kapcsolódó kötelezettségvállalását és tegyen meg minden Öntől telhetőt azért, hogy az ügyletet sikeresen lebonyolítsa
 2. Mindig jóhiszeműen járjon el, és ne tüntesse fel magát hamisan
 3. Mindig erősítse meg sikeres ügyleteit annak érdekében, hogy létre tudjunk hozni egy olyan megbízható rendszert, melyben mások is megbízhatnak
 4. Mindig tartsa naprakészen a fiókadatait
 5. 5. Soha ne éljen vissza weblapunkkal, és ne használja azt túlzó vagy ésszerűtlen módon. Túlzott mennyiségű adat ismételt feltöltése aránytalan terhelést okozhat a platformon és megbéníthatja más felhasználók lehetőségét az oldal használatára

III. Listázásra vonatkozó Szabályok

A termékek listázása előtt, kérjük, hogy olvassa el és tartsa be az alábbi szabályokat és iránymutatásokat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a szabályok nemcsak azokra a tételekre vonatkoznak, amelyeket Ön listáz, hanem a profiljának a tartalmára, a gyűjteményeire, a kommentjeire és az értékeléseire szintén.

1) Elemek listázása és keresése

Csak olyan elemeket listázhat, melyeknek Ön valódi és jogos tulajdonosa, és amelynek tulajdonjogát Ön jogosult jogszerűen átruházni.

A felhasználóknak a tárgyaikat a megfelelő termékkategóriában kell listázniuk. Amennyiben az elem nem illik egyik választható kategóriába, kérjük, válassza az „Egyéb Tárgyak” kategóriát.

Kérjük, hogy ne listázzon olyan terméket az “Egyéb Tárgyak” kategóriába, amely illik valamelyik már létező termékoldalhoz, vagy korlátozás eső vagy tiltott termékkategóriába esik.

A jogszabályok betartása érdekében, kérjük, hogy mindig tüntesse fel, hogy honnét történik az adott termék szállítása, abban az esetben, amennyiben ez a hely nem egyezik meg azzal a hellyel, amelyet Ön előzetesen a regisztráció során megadott.

Az termék leírásánál kérjük, hogy csak olyan információt adjon meg, amely valóban vonatkozik az adott egyedi tárgy tulajdonságaira. Mindig a lehető legrészletesebben írja le a termékét, ide értve az esetleg szükséges tanúsítványokat, engedélyeket, jogosítványokat vagy bármely típusú, más hivatalos dokumentumokat, melyek az adott termék forgalmazásához szükségesek.

Szükséges lesz továbbá fotó feltöltése a tárgyról. Kérjük, hogy csak olyan fotót töltsÖn fel, amely ténylegesen arról tárgyról készült, amelyet el szeretne cserélni, és amely a tárgyának a valós és tényleges jellemzőit tükrözi. Ne töltsÖn fel olyan kereskedelmi fotót, mely általánosságban ábrázolja a terméket (vagy más ahhoz hasonló terméket). Kérjük, hogy tartózkodjon félrevezető fotók feltöltésétől is.

A termékleírás nem tartalmazhat HTML-t, DHTML-t, Java-t, parancsfájlt vagy más alkalmazást/programot. Nem megengedett szöveg bad data (HTML, speciális karakterek */? stb.) használata címekben, leírásokban, felsorolásokban vagy más tulajdonságokban szintén tilos. Kérjük, figyeljen arra is, hogy valamennyi termékről készült fotónak meg kell felelnie az alkalmazandó, kategória specifikus képekről szóló iránymutatásunknak is.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a cserére vonatkozó legfontosabb feltételeit szintén fel kell tüntetnie a listáiban, ide értve a szállításra és a kezelésre vonatkozó információt, azon termékeket, amelyeket Ön elfogad, valamint az alkalmazandó adókat.

2) Hivatkozásokra (linkekre) vonatkozó szabályok

Weblapunkra mutató linkek: a Collectorism megengedi Önnek, hogy bárhol megosszon és folyamatosan megjelenítsen olyan weboldalunkra mutató linkeket (grafikusan, szövegként vagy más módon), amennyiben Ön biztosítja, hogy ezek a linkek a felhasználót közvetlenül a weboldalunkra irányítják anélkül, hogy bármely típusú promóciót vagy hirdetést megjelenítene (akár vizuálisan, akár audiovizuálisan, akár másképp).

3) Fizetési és díjszabályzat

A Collectorism nem számol fel semmilyen díjat az általa nyújtott szolgáltatásokért a tesztüzem alatt. Kérjük, hogy a bevezetni tervezett fizetési terveinkkel kapcsolatos további információkért látogassa meg a „Rólunk” menüpontot.

A Collectorism elsősorban a weboldalán keresztül történő termékcserét támogatja. A Collectorism nem nyújt semmiféle garanciát a weblapján keresztül lebonyolított ügyletekkel kapcsolatban; kizárólag a felek felelőssége, hogy a cserét a megállapodásuknak megfelelő módon és időben lebonyolítsák. A Collectorism felelőssége nem állapítható meg semmilyen módon valamely ügylet nem teljesítéséért vagy az ügyletben részes felek valamely más kötelezettségének a megszegéséért.

4) Tiltott vagy korlátozott tételek

Azt szeretnénk, ha tagjaink meg lennének győződve arról, hogy mindig magabiztossággal véghezvihetnek egy ügyletet a Collectorism oldalán, ezért nem engedjük meg tagjainknak, hogy olyan tételeket listázzanak, amelyek sértőek vagy jogellenesek.

A cserére felajánlott dolgoknak meg kell felelniük valamennyi vonatkozó jogszabálynak és szabályozásnak, valamint a szabályzatainknak. Illegális, nem biztonságos vagy más korlátozás alá eső dolgok listázása, leírása vagy megjelenítése szigorúan tilos weblapunkon. Amennyiben ezeket a szabályokat megszegi, haladéktalanul felfüggeszthetjük vagy megszüntethetjük a tevékenységét. Továbbá, amennyiben megállapítjuk, hogy valamely „eladó” fiókját illegális tevékenységre használták fel, fenntartjuk a jogot arra, hogy jogi utat vegyünk igénybe, ide értve a polgári jogi és büntetőjogi következményeket. Mindazonáltal, kizárólag Ön felelős az Ön által listázott termékekért, nem a mi felelősségünk, hogy ellenőrizzük, hogy a termékek megfelelnek-e a jogszabályoknak és iránymutatásoknak, és felelősségünk e tekintetben semmilyen esetben sem állapítható meg. Amennyiben kétségei lennének, és segítségre lenne szüksége annak eldöntésében, hogy valamely tétel megengedett-e, lépjen kapcsolatba velünk a support@collectorism.com e-amil címen.

Amennyiben olyan termékeket listáz, amelyek egyes jogrendszerekben tiltottak, vagy egyes országok vonatkozásában országok vonatkozásában export-import korlátozások alá esnek, az ilyen jellegű korlátozásokról tájékoztatnia kell a többi felhasználót a listához kapcsolódó feltételekben. Mindenkor az Ön felelőssége, hogy megfelelően utána járjon annak, hogy az Ön által listázott termék valamennyi alkalmazandó jogszabálynak és szabályzatnak megfelel.

A jelen szabályzati oldalon meghatározott példák nem teljes körűek, és kizárólag abból a célból kerültek meghatározásra, hogy információs iránymutatásul szolgáljanak a felhasználók számára. Tudjon meg többet a tiltott, illetve bizonyos korlátozások alá eső tételekről az alábbi linkekre kattintással.

 • Felnőtt tartalom
 • Alkohol
 • Állatok és kapcsolódó dolgok
 • Műtárgyak, kegyeleti tárgyak
 • Valuták, Érmék, Bélyegek
 • Drogok és kapcsolódó termékek
 • Lőfegyverek, fegyverek, kések és hasonlók
 • Veszélyes termékek, anyagok
 • Emberi testrészek & temetkezéshez kapcsolódó tárgyak
 • Szellemi tulajdonjog megsértése
 • Ékszerek és Drágakövek
 • Orvosi műszerek & kellékei
 • Indián műalkotások és kézműipari termékek
 • Durva, támadó jellegű termékek
 • Replikák, hamisított termékek és engedély nélküli másolatok
 • Lopott tárgyak
Felnőtt tartalom

A szexuális jellegű felnőtt tartalmakat azoknak a személyeknek szánták, akik 18. évüket már betöltötték. Lehetővé tesszük az ilyen jellegű termékek listázását és cseréjét, de Önnek még a listázás megosztása előtt kötelessége a termék ilyen jellegét az „Életkor alapján korlátozott tartalom” négyzet bejelölésével jelezni a leírásban. Kérjük, hogy figyeljen arra is, hogy valamennyi felnőtt tartalomra alkalmazandó jogszabályt és szállítási korlátozást betartson. Az ebben a kategóriában listázott tételeknek meg kell felelniük az alábbi listázási követelményeknek.

 • A listázások nem tartalmazhatnak durva nyelvezetet (kérjük, legyen figyelemmel a „Durva, támadó jellegű anyagok” szabályzatunkra is)
 • A tételeket nem lehet megjeleníteni valós személlyel, ill. személyen bemutatva
 • A leírásnak világosan meg kell jelölnie a tárgy erotikus természetét (pl. meztelenséget ábrázoló festmény stb.)
Alkohol

Általánosságban nem tesszük lehetővé alkoholos italok listázását a weblapunkon, az előzetesen jóváhagyott felhasználók által listázott gyűjteményi darabok (pl. különleges és értékes borok, whiskey-k és más italok) kivételével. Amennyiben ilyen alkoholos italt szeretne listázni, kérjük, hogy ezt a regisztrációjakor jelezze felénk a support@collectorism.com címre küldött e-mailben, és a listázással várja meg a jóváhagyásunkat.

Kérjük, legyen figyelemmel arra, hogy lehetséges, hogy egyes postai szolgáltatók nem engedik meg alkoholos italok szállítását (pl. a US Postal Service (UPSS) nem engedi meg olyan italok szállítását, melyek alkoholtartalma eléri vagy meghaladja a 0.5 %-ot). Privát futárszolgálatok vállalhatják ezen termékek szállítását, de kérjük ellenőrizze azok szabályait és előírásait, mielőtt azok szállítási szolgáltatásit ajánlja a listáiban.

Megengedettek az alkoholhoz kapcsolódó emléktárgyak (ide értve az üres boros üvegeket, likőrök és sör tárolására alkalmas tárgyakat) vagy más sör/bor készítéséhez használatos tárgyak.

Állatok és kapcsolódó termékek

A Collectoism segítségével listázhat és cserélhet néhány típusú olyan terméket, mely vadon élő állatokhoz/növényekhez kapcsolódik, azonban legyen arra figyelemmel, hogy nagyon bonyolult nemzetközi és helyi jogszabályok és más előírások szabályozzák ezeket a termékeket, melyeket kötelező betartania. Ezen termékek legtöbbjéhez jogosítvány, engedély vagy más papír beszerzése szükséges.

Kérjük, hogy a listáiban mindig szerepeltessen képet az adott tételről, határozza meg a pontos évet, amikor azt előállították és a listáiban szereplő leírásokban a lentiek szerint szerepeltessen minden más releváns információt.

Nem megengedett:

 1. Kisállatok és más élő állatok
 2. Veszélyeztetett fajokhoz tartozó állatok bármely része, bundája vagy szőre
 3. Olyan szőrmék vagy más termékek, mely háziasított macskák vagy kutyák szőrét tartalmazzák
 4. 4. Medvecsapdák és más acélból készült, az állat lábát beszorító, fogakkal ellátott csapdák, melyek átmérője eléri vagy meghaladja az 5 és ½ inchet és kioldó kapocs nélküli
 5. Olyan állatok csontja, melyek agyarral rendelkeznek
 6. Faragott vagy megmunkálatlan elefántagyar
 7. Megkövült elefántcsont
 8. Olyan feldolgozott termékek, melyek ténylegesen több, mint 5% elefántcsontot tartalmaznak
 9. Megkövült mamut agyar
 10. Költöző madarak tojása, tollai, fészke, része vagy preparátuma
 11. Indián tárgyak, melyek védett madarak tollainak vagy más részeinek a felhasználásával készültek
 12. Veszélyeztetett teknősökből készült termékek
 13. Állati szervek vagy állatok teteme, mely szerveket tartalmaz
 14. 14. Valamennyi medvéből készült termék vagy azt tartalmazó termék. Az alaszkai őslakosok ruházata vagy kézműipari termékei, amennyiben azok medve felhasználásával készültek, szintén nem listázhatóak.

Korlátozás alá eső termékek:

 1. Nem veszélyeztetett állatok részei, bundája vagy bőre
 2. Antikvitások, melyek 5%-nál nem több valódi elefántcsontot tartalmaznak, és 1900 előtt készültek–például
 3. Agyarral nem rendelkező állatok csontja
 4. Tenyésztett, ember által előállított vagy növényi eredetű elefántcsont, amennyiben a lista leírás specifikálja, hogy a tárgy miből készült
 5. Megkövült mamut fogak vagy csontok, amennyiben fosszíliaként vannak feltüntetve
 6. Nem veszélyeztetett teknős fajokból származó megmunkált teknős páncél termékek

Megengedett:

 1. Halcsapda, egércsapda, más állatok elejtésére szolgáló csapdák
 2. Tojások, tollak vagy fogságban szaporított gém madarak preparátuma
Műtárgyak, kegyeleti tárgyak

Bár listázhat egyes műtárgyakat, kegyeleti tárgyakat és más kapcsolódó elemeket, be kell tartania néhány követelményt ezek cseréje esetén.

Antikvitások, művészeti termékek: az antik tárgyaknak eredetieknek kell lenniük, és kötelező arról a dokumentumról készült fotó feltöltése vagy a dokumentum beszkennelése, amely egyértelműen tartalmazza mind a termék származásának országát, mind pedig a tulajdonjogára vonatkozó jogi részleteket.

Hiteles, eredeti műtárgyak, fosszíliák és kegytárgyak: ezen tárgyakat a megfelelő idő periódus kategóriába kell besorolni, és kötelező arról a dokumentumról készült fotó feltöltése vagy a dokumentum beszkennelése, amely egyértelműen tartalmazza mind a termék származásának országát, mind pedig a tulajdonjogára vonatkozó jogi részleteket. Amennyiben ilyen tárgyaknak a replikáit kívánja listázni, a leírásban egyértelműen fel kell tüntetnie, hogy a termék replika.

Ne listázzon fel olyan termékeket, amelyeknek származását vagy eredeti mivoltát illetően kétségei vannak

Valuták, Érmék, Bélyegek

Csak olyan érmék és papírpénz listázását engedélyezzük, melyek mára már történelmiek, gyűjteményinek minősülnek és nincsenek forgalomban hivatalos pénznemként egyik államban sem.

Mindig jelöljÖn meg valamennyi releváns információt, amellyel rendelkezik az ebbe a kategóriába tartozó elemekkel kapcsolatban (pl. származás helye, kibocsátás ideje, állapot). Csatoljon fotót a szóban forgó tényleges elemről, továbbá jelölje meg az összes, az elem esetleges megváltoztatásával kapcsolatos információt.

Ne tegyen hamis vagy félrevezető nyilatkozatokat az előfordulási gyakorisággal/ritkasággal, értékkel, állapottal vagy befektetési potenciállal kapcsolatban.

A replika papírpénzeket, érméket és bélyegeket a „Replikák és Másolatok” kategóriában kell listázni, és a címben és a leírásban is egyértelműen rögzíteni kell, hogy adott elem „reprodukció”, „replika” vagy „másolat”.

Drogok és kapcsolódó termékek

Semmilyen féle drog (ide értve a szabályozott és a szabályozatlan anyagokat is) nem engedélyezett a Collectorism-en. Szintén szigorúan tilos a drogokhoz kapcsolódó kellékek listázása is, ideértve az olyan termékeket, amelyeket elsősorban arra terveztek vagy szántak, hogy szabályozott drogok előállítására, leplezésére vagy fogyasztására használjanak.

Csak olyan biztonságos elemek listázhatóak ebben a kategóriában, melyek gyűjteményi vagy történelmi értékkel bírnak. Ez magában foglalja többek között: fából, kerámiából vagy kőből készült pipákat (amennyiben nem tesz arra utalást, hogy azokat illegális drogok fogyasztására használják), gyűjteményi, antik üveg fecskendők és tűk (amennyiben egyértelműen feltünteti a leírásban, hogy a termék gyűjteményi darab, és azt nem használatra szánják), békepipák (az amerikai őslakosok műalkotásaira és kézműipari termékeire vonatkozó szabályzatunknak megfelelően), régi gyógyszerészeti eszközök és üvegcsék stb.

Lőfegyverek, fegyverek, kések és egyebek

A legtöbb lőfegyver, fegyver és kés nem listázható a Collectorism oldalán a szigorú nemzetközi és állami szabályozások miatt, melyek tiltják ezen termékek forgalmazását. A Collectorism csak történeti és gyűjteményi darabok cseréjét teszi lehetővé, amelyek nem éles lőszerek, deaktiválták őket vagy nem alkalmasak tüzelésre, robbantásra stb.

Nem engedélyezett robbanékony anyagok, gránátok, a katonai fegyverzet, éles fegyverek, atom vagy nukleáris fegyverek, robbanó anyagok, gránátok vagy más aknák vagy más éles fegyver, gáz, lőfegyver stb. listázása.

Kérjük, legyen tekintettel arra, hogy e termékek forgalmazása és szállítása jelentősen korlátozott, mivel a nemzetközi szállítás hozzáférhetővé tenné ezeket a termékeket olyan országokban is, amelyekben esetleg tiltás alá esnek.

Ne listázzon olyan elemeket, amelyek származásával, biztonságosságával, eredetiségével vagy tulajdonjogával kapcsolatban kétségei vannak. Amennyiben azt gyanítjuk, hogy valamely felhasználónk illegális lőfegyverrel, fegyverrel vagy késsel (stb.) kereskedik, illetve azt cseréli el, jelenteni fogjuk a hatóságoknak.

Veszélyes és mérgező termékek, anyagok

Veszélyes és mérgező anyagok, illetve ilyen anyagot tartalmazó termékek nem listázhatóak a Collectorism weblapján.

Emberi testrészek & kegyeleti tárgyak

Collectorism nem engedi meg emberek, az emberi test vagy bármely emberi testrész vagy termék listázását és kereskedelmét a weblapján keresztül, az alábbi kivételekkel:

Megengedett:

 1. Az olyan termékek, melyek kizárólag emberi hajat tartalmaznak, listázhatóak a Collecorism weboldalán, amennyiben a leírás egyértelműen tartalmazza ezt a tényt.
 2. Tiszta, forgókkal/csuklókkal ellátott, amerikai őslakosokhoz, majákhoz vagy más törzsekhez nem kapcsolódó, orvosi kutatás céljára használt koponyák és csontvázak
 3. 3. Amennyiben ereklyét kínál, egyértelműen ki kell jelentenie, hogy miből készült az ereklye. (Amennyiben emberi maradványból, nem lehet listázni).

Példák tiltott tételekre:

 1. Emberi maradványok
 2. Emberi eredetű hulladék és az emberi szervezetben képződő folyadék
 3. Emberi szervek és csontok
 4. Tibeti, imádkozáshoz használt koponyák
 5. Történeti sírhelyek vagy sírkövek
 6. 6. Amerikai őslakosok temetkezési tárgyai vagy bármely, az amerikai őslakosokhoz tarozó, azok területéről, szövetségi vagy állami területéről vagy csatatér helyszínéről eltávolított műtárgya
Szellemi tulajdonjog megsértése

A szellemi tulajdonjog, mint például szerzői jogi védelem alatt álló anyag vagy védjegyek, jogosulatlan használata jogsértésnek minősül, ami a jogszabályokba és a szabályzatainkba ütközik.

Ékszerek & Drágakövek

Az ékszerek és drágakövek listázása általánosságban megengedett oldalunkon, amennyiben valamennyi jogszabályt betartanak, az érintett felhasználó a valódi és igazolt tulajdonos, és az ékszerek és drágakövek valódisága igazolható. Bármely illegális tevékenységet jelenteni fogunk az illetékes hatóságoknak.

Nem engedélyezett (például):

 1. Arany vagy ezüst termékek, melyek nem lettek az alkalmazandó jogszabályok szerinti jelzéssel ellátva
 2. Termékek, melyek nem felelnek meg az ékszerekre, nemesfémekre és drágakövekre vonatkozó jogszabályoknak és iránymutatásoknak
 3. Gyémántok, melyek nem felelnek meg az ún. „Kimberley Process Certification Scheme”-nek
 4. Mesterségesen tökéletesített fehér gyémántok és üveggel töltött rubinoks
Amerikai őslakosok műalkotásai és kézműipari termékei

Ezen termékek forgalmazását az USA jogszabályai korlátozzák. Mielőtt ilyen termékeket listázna, tájékozódjon a releváns jogszabályokról (pl. „az amerikai őslakosok műalkotásairól és kézműipari termékeiről szóló törvény, az amerikai őslakosok sírhelyeinek védelméről és helyreállításáról szóló törvény, szövetségi törvény a barlangok védelméről) annak érdekében, hogy meghatározza, hogy pontosan mely termékek minősülnek amerikai őslakosok műalkotásának és kézműipari termékének, tájékozódjon továbbá e termékek forgalmazására vonatkozó korlátozásokról.

A Collaterism korlátozásai alá eső termékek:

 1. 1. 1934-ből vagy 1934-et megelőző időszakból származó termékek: eredeti, az alaszkai őslakosoktól, az amerikai indiánoktól vagy amerikai őslakosoktól származó műalkotások és kézműipari termékek listázhatók, de származási idejüket, származásukat és leírásukat egyértelműen fel kell tüntetni
 2. 2. 1935-ből vagy azt követő időszakból származó termékek: eredeti, az alaszkai őslakosoktól, az amerikai indiánoktól vagy amerikai őslakosoktól származó műalkotások és kézműipari termékek, amennyiben az eladó feltünteti az alkotó nevét és törzsi hovatartozását a termék leírásában
 3. 3. Olyan termékek, melyeket nem törzsi tagok készítettek, csak akkor tüntethetőek fel alaszkai őslakosoktól, az amerikai indiánoktól vagy amerikai őslakosoktól származóként, ha az alkotó valamely törzs irányító testülete által tanúsított, és ez az információ fel van tüntetve a listázásban.

Nem megengedett:

 1. 1. A tárgyak alábbiak szerinti vagy egyébként félrevezető kifejezésekkel történő leírása, mert megnehezítik a vásárlóknak azt, hogy megtalálják az eredeti példányokat: “alaszkai őslakos stílusú”, “amerikai indián stílusú”, “ amerikai őslakos stílusú” vagy más olyan kifejezés, amely azt sugallhatja, hogy a tárgyat amerikai őslakosok készítették
 2. 2. Nem amerikai őslakosok által készített termékek nem listázhatóak az amerikai őslakosokhoz kapcsolódó kategóriákban, és hasonlóképpen, 1935-ben vagy azt követően készült, nem amerikai őslakosok vagy ismeretlen törzsi hovatartozású személyek által készített műalkotások és kézműipari termékek nem írhatóak le az alaszkai őslakosoktól, az amerikai indiánoktól vagy az amerikai őslakosoktól származóként
 3. 3. Amerikai és Hawaii őslakosok temetkezési területeiről származó tárgyak (pl. emberi maradványok, a halottal elhelyezett temetkezési tárgyak, sírok, szent tárgyak, imádkozásra használt pálcák és szertartási maszkok)
Durva, támadó jellegű tartalmak

Nem megengedett weblapunkon, ide értve a profilokat, a chatszobákat, a listákat vagy az oldal bármely olyan részét, melyet mások láthatnak, a gyűlöletet keltő, támadó, durva vagy vulgáris nyelvezet. Amennyiben valamely meghatározott tárgy hivatalos címe, neve vagy valamely más vonatkozása eredetileg durva szavakat tartalmaz, akkor ezeket részben csillagokkal kell helyettesíteni. Bármely olyan kép, amely durva szót ábrázol, el kell homályosítani.

Replikák, utánzatok

Minden illegálisan másolt, reprodukált vagy előállított termék tiltott a weboldalunkon. Amennyiben ebbe a kategóriába eső termékeket kíván cserélni, a tárgynak e jellegét világosan fel kell tüntetnie a tárgy leírásában és a tárgyat a „Replikák és másolatok” kategóriában kell listáznia. Tilos valótlanul azt állítani, hogy a termék eredeti, és tilos félrevezetően eredetinek beállítani az ilyen tárgyakat. Csak olyan replikákat és másolatokat listázhat, melyek az alkalmazandó jogszabályok értelmében megengedettek.

Lopott tárgyak

A lopott tárgyak forgalmazása és cseréje a szövetségi, az állami és a nemzetközi jogba ütközik, és szigorúan tilos a Collaterism felületén is. Amennyiben valamely felhasználó megkísérel lopott tárgyat cserélni (pl. magánszemélytől lopott tárgyat vagy jogi személyektől engedély nélkül elvett tárgyak), haladéktalanul jelenteni fogjuk az illetékes hatóságoknak, és támogatni fogjuk azon felhasználóink elleni nyomozást és büntetőeljárást, akik megsértik e szabályokat.

IV. Kapcsolatba lépés a felhasználókkal és csere kezdeményezése

Amennyiben talált olyan tárgyat, amely cseréjére vonatkozóan tárgyalásokat kezdeményezne, kapcsolatba léphet az érintett tárgyat kínáló felhasználóval. Amennyiben az „Ajánlat küldése” gombra kattint, és a másik fél az ajánlatát elfogadja, meg kell adnia kapcsolattartási adatait (levelezési cím és más olyan további információ, amelyet meg kíván osztani, mint például telefonszám, e-mail cím stb.), hogy meg tudjanak állapodni a tranzakció részleteiről.

V. Visszajelzés

Egy adott ügylet lezárását követően, meg fogjuk kérni, hogy jelezze, hogy az ügylet sikeresen lezárult-e. Az Ön partnere szintén fog visszajelzést adni Önnel kapcsolatban. Az Ön által sikeresen lebonyolított ügyletek száma meg fog jelenni a profilján, és más felhasználók számára is látható lesz.

VI. Vegyes rendelkezések

Előfordulhat, hogy egyes országok vagy szervek korlátozásokat alkalmaznak, melyek szabályozzák, korlátozzák vagy megtiltják a kereskedelem valamennyi formáját (vagy egyes termékek kereskedelmét azok természete, előállításának ideje, vagy az alapján, hogy mikor hagyta el az adott országot) meghatározott államokkal, személyekkel, szervezetekkel vagy magánszemélyekkel. Nem támogatjuk, illetve nem engedjük meg az embargó vagy korlátozások alá eső termékek szállítását ilyen országokból.

Kérjük, legyen figyelemmel ezekre a korlátozásokra, mielőtt úgy dönt, hogy külföldre szállít, vagy nemzetközi cserét bonyolít le. Erősen javasoljuk, hogy tájékozódjon az aktuális információkról azzal kapcsolatban, hogy mely országok lehetnek érintettek ilyen végrehajtott szankciókkal.

Kérjük, legyen figyelemmel arra, hogy szabályzataink csak informatív jellegűek és útmutatóként szolgálnak csupán, és nem tekinthetőek az összes alkalmazandó szabály, jogszabály és kötelezettség kimerítő felsorolásának. Ön mindenkor köteles betartani a jogszabályok rendelkezéseit, és mi semmilyen módon nem vagyunk felelőssé tehetőek az Ön cselekedeteiért. Mindazonáltal, a weblapunkon történő regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy e szabályainkat be fogja tartani, és elismeri, hogy szabályaink szándékos vagy önhibáján kívüli megszegésének számos következménye lehet, így többek között a listázásainak és tevékenységének korlátozása, továbbá a fiókjának felfüggesztése vagy megszüntetése.

Amennyiben kérdése merülne fel a szabályainkat illetően, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal a support@collectorism.com e-mail címen.

'

A jelen Felhasználói Szerződés (a továbbiakban: “Szabályzat” vagy „Felhasználói Szerződés”)) a Magyarország joga alatt bejegyzett Collectorism Korlátolt Felelősségű Társaság (cégjegyzékszáma: Cg.07-09-028170; székhelye: 2465 Ráckeresztúr, Kossuth Lajos utca 52/2., adószáma: 26102731-2-07; elektronikus levelezési címe: info@collectorism.com,; a továbbiakban: “Collectorism” vagy “mi”, “minket”, “miénk” stb.) által üzemeltetett https://collectorism.com internetes lapon (a továbbiakban: “Weboldal”) elérhető információs társadalommal összefüggő és kapcsolódó szolgáltatások (a továbbiakban: “Szolgáltatás”, több Szolgáltatásra vonatkozóan: “Szolgáltatások”) igénybevételének és a Weboldal használatának feltételeit tartalmazza. A Weboldal használata kizárólag a jelen Szabályzatnak megfelelően történhet. A jelen Szabályzat, az adatvédelmi szabályzat (a továbbiakban: “Adatvédelmi Szabályzat”) és minden egyéb, a Weboldalon közzétett egyéb szabályzat meghatározza azokat a szerződési feltételeket, amelyek szerint a Weboldalhoz való hozzáférést, valamint annak használatát lehetővé tesszük. Weboldalunkon minden alkalmazandó dokumentum elérhető, mivel minden szabályzat, így az Adatvédelmi Szabályzat is e Szabályzat részét képezi. Weboldalunk elérése, használata esetén elfogadja, hogy minden fenti szabályzatnak megfelel, függetlenül attól, hogy regisztrált felhasználó-e vagy sem.

Bemutatkozás A Collectorism egy olyan Weboldal, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy sokféle, tulajdonukat képező tárgyat cseréljenek vagy adjanak/vegyenek egymás között, azáltal, hogy a regisztrált felhasználóknak felületet biztosít az egyeztetések, cserék és adásvétel lebonyolítására a jelen Szabályzat rendelkezéseinek megfelelően. A Collectorism nem jár el egyik fél érdekében sem. A tényleges csereügylet közvetlenül a felhasználók között jön létre; következésképpen bármely szerződéses kötelezettség érvényesítése, amely egy adott, Collectorism-on keresztül kötött ügylet teljesítéséből vagy nemteljesítéséből ered, az adott tranzakcióban részes felhasználók felelőssége.

A Collectorism nem köteles a felek között közvetíteni, vagy bármely szerződés teljesítését kikényszeríteni, végrehajtani. A Weboldalon keresztül megvalósított tranzakció értéke és ellenértéke az adott szerződő felhasználók megállapodásától függ, ugyanakkor a Collectorism bizonyos szolgáltatásokat ellenérték fejében nyújt. Mindegyik felhasználó saját kizárólagos felelősségi körén belül jár el és közvetlenül felelős minden másik felhasználóval, illetve a Collectorism-mel szemben.

A Weboldal célja, hogy lehetővé tegye felhasználóink közötti cserék és adásvételek megvalósítását. Mindazonáltal, a Collectorism-nak nincs befolyása és nem garantálja a feltöltött tárgyak létezését, minőségét, biztonságát, kézbesítését vagy törvényességét; a felhasználók személyazonosságának, valamint az általuk közzétett tartalmak valódiságát vagy pontosságát; bármely felhasználó azon lehetőségét, hogy az adott tárgyat elcserélje vagy eladja; sem pedig az adott felhasználó lehetőségét vagy akaratát a tranzakció megvalósítására. Minden felhasználó számára nyomatékosan ajánljuk, hogy az egyes tranzakciók megkötésekor felelősen, elővigyázatosan és a megfelelő gondossággal járjon el. Ajánljuk, hogy tegyen meg minden szükséges lépést a tranzakció megvalósítása érdekében, beleértve, de nem kizárólagosan a másik szerződő fél azonosítását. A fentieken kívül a Collectorism nem garantálja, hogy egy adott tranzakció tárgyát képező tárgy törvényesen cserélhető vagy eladható/megvehető egyes joghatóságok szerint. Minden egyes felhasználó felelősséget vállal azért, hogy az általa vállalt ügyleteket megköti, beleértve mindenféle polgári, büntető-, és adójogi felelősséget. Győződjön meg róla, hogy tisztában van a megkötendő tranzakció jogkövetkezményeivel, beleértve a másik szerződő félre vonatkozó joghatóság szerinti jogszabályok alapján fennálló következményeket. Valamint Ön teljes mértékben elismeri azt is, hogy cserére vagy eladásra történő ajánlat küldésekor vagy annak elfogadásakor (ahogy az adott tranzakcióban betöltött szerepe szerint alkalmazandó) jogi kötőerővel rendelkező szerződésbe lép a Collectorism másik regisztrált felhasználójával a cserére felajánlott vagy cserélni vagy eladni kívánt tárgy cseréje vagy adásvétele vonatkozásában. Az ilyen szerződés csak Ön és a másik regisztrált felhasználó között jön létre; a Collectorism a csereszerződésnek, adásvételi szerződésnek (vagy bármely más, Önök között létrejött szerződésnek) nem szerződő fele, és nem nyújt semmilyen garanciát egyik fél szerződéses kötelezettségeinek teljesítésének biztosítékaként, sem bármilyen szavatosságot vagy jótállást a cserélt vagy eladott/megvett tárgy vonatkozásában.

Ön ezennel teljes mértékben elfogadja és tudomásul veszi, hogy a Collectorism semmilyen módon sem felelős az Ön cselekedeteiért és kijelenti, hogy szabad akaratából köti meg az ilyen csereszerződéseket vagy adásvételi szerződéseket a szerződéses kötelezettségeinek esetleges nem teljesítésre vonatkozó jogkövetkezmények teljes tudatában. Ön ezennel kijelenti, hogy az alkalmazandó jog által megengedett mértékben nem fogja a Collectorism-ot felelősnek tartani és felelősségre vonni bármely kár vagy veszteség (beleértve, de nem kizárólagosan pénzveszteség, jó üzleti hírnévre, haszonra, vagy egyéb eszmei értékre vonatkozó, vagy más speciális, közvetett vagy következmény kárt), amely közvetlenül vagy közvetetten az ilyen csereszerződésből vagy adásvétel szerződésből ered. Ön ezennel elfogadja, hogy az ilyen csereszerződésben vagy adásvételi szerződésben foglalt rendelkezések, kijelentések, kötelezettségvállalások törvényességének, érvényességének, az Ön szándékának való megfelelőségének vizsgálata kizárólag az Ön felelőssége. Elismeri, hogy a Collectorism nem felelős annak megállapításáért, hogy az ilyen csereszerződésben vagy adásvételi szerződésben foglalt rendelkezések vagy kijelentések, vagy bármely más kötelezettségek (beleértve, de nem kizárólagosan ÁFA, vám, behozatali és kiviteli vám, vagy más adók fizetési kötelezettségének meghatározását, amely a cserélt vagy eladott tárgyakra vonatkozik) alkalmazandók, érvényesek, törvényesek vagy végrehajthatóak-e.

I.    Általános rendelkezések

A Collectorism hirdetési helyet biztosít felhasználói részére termékeik hirdetésére, illetve a hirdetéshez kapcsolódó egyéb Szolgáltatásokat nyújt a Weboldalon és kereső rendszerében. Jelen Szabályzat szempontjából felhasználó minden olyan személy, aki megtekinti a Weboldalt, illetve aki hirdetést helyez el, aki terméket kínál cserére vagy eladásra vagy aki termék megvételére vagy cseréjére ajánlatot tesz, azaz hirdetésre jelentkezik (a továbbiakban együtt: “Felhasználó”). A Felhasználó a Weboldal használatának megkezdésével, illetve felhasználói fiók létrehozása esetén a regisztráció, továbbá a Szolgáltatások megrendelése során tett kifejezett nyilatkozattal elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen Szabályzat, valamint az annak részét képező Adatvédelmi Szabályzat rendelkezéseit, ezzel együtt kötelezettséget vállal a Szabályzat betartására. A Weboldalt minden Felhasználó kizárólag a saját kockázatára és felelősségére használhatja. A Collectorism fenntartja jogát arra, hogy időről időre egészben vagy részben egyoldalúan módosítsa a Szolgáltatások tartalmát, díját és igénybevételének feltételeit, valamint a hirdetések közzétételének időtartamát. A Collectorism egyoldalú módosításra jogosult különösen a jogszabályi környezet megváltozása esetén, az új Szolgáltatások bevezetése vagy a már meglévő Szolgáltatások minőségének biztosítása céljából, az adatbázis minőségének biztosítása, vagy a hirdetés tartalmára vonatkozó alapfeltételek javítására szolgáló intézkedések megtétele céljából, illetve amennyiben azt gazdasági, műszaki vagy egyéb körülményekben bekövetkezett lényeges változás azt indokolja. A módosításról a Collectorism rövid felhívás formájában tájékoztatja a Felhasználót. A Collectorism a módosításról a Weboldal nyitóoldalán és a Szabályzatot tartalmazó részén, továbbá a megadott e-mail címre küldött értesítéssel tájékoztat. A módosítást követően a Szolgáltatások vagy a Weboldal használata a Szerződés módosításának elfogadását jelenti. Amennyiben a Felhasználó a módosított Szabályzat vagy díjak mellett nem kívánja tovább igénybe venni Szolgáltatásainkat, jogviszonyát jogosultak vagyunk megszüntetni a Szabályzat rendelkezései szerint.

II               Regisztráció

A Collectorism által működtetett valamennyi Szolgáltatás elérhető mindazon Felhasználók számára, akik – ha a jelen Szabályzat eltérően nem rendelkezik – regisztrálnak, valamint jog- és cselekvőképes személyek vagy gazdálkodó szervezetek. A regisztrációval a Felhasználó elismeri, hogy

 • magyar állampolgár esetén, természetes személy, aki 18. életévét legkésőbb a regisztráció napján betöltötte, továbbá a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: “Ptk.”) szerint nem cselekvőképtelen (Ptk. 2:8. §), vagy 14. életévét betöltötte és nem cselekvőképtelen (Ptk. 2:11-12.§§). Egyebekben 14. életévét be nem töltött kiskorú személy regisztrációjához törvényes képviselő hozzájárulása nem szükséges, ugyanis a nyilatkozat a mindennapi életben tömegesen előforduló regisztrációt céloz, és különösebb megfontolást nem igényel (Ptk. 2:14.§), de e voantkozásban a Collectorism csak szülői beleegyező nyilatkozattal kezel adatot;
 • külföldi állampolgár esetén természetes személy, aki személyes joga szerint nagykorú és cselekvőképes, jognyilatkozatainak érvényességéhez további jóváhagyás nem szükséges semmilyen hatóságtól vagy harmadik személytől;
 • vállalkozás (Ptk. 8:1.§ 4.), amely törvényes képviselője vagy meghatalmazottja útján eljárva;
 • és minden esetben a saját, vagy az általa képviselt gazdálkodó szervezet nevében, valós felhasználói adatai, illetve elérhetőségei megadásával regisztrál.

A regisztráció elektronikus úton történt megküldésével és annak a Collectorism által történő visszaigazolásával, továbbá a vásárlás során tett kifejezett nyilatkozattal és a Szolgáltatás használatával, tehát ráutaló magatartással a Felhasználó és a Collectorism között online szerződés jön létre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ekrtv). 5. § (4) bekezdésének megfelelően. A szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, így a Collectorism nem őriz meg nyomtatott példányt, e szerződések szövege a Weboldalon mindenkor elérhető és a jelen Szabályzat hatályos verziója által tükrözött. A Collectorism fenntartja a jogot arra, hogy bármikor elutasítsa a szerződéskötést bármely Felhasználóval. A szerződéskötés nyelve magyar vagy angol. Amennyiben a felek között határozott időre jön létre szerződés, a szerződés időtartama harminc (30) nap ellenkező kikötés hiányában. Gazdálkodó szervezet képviseletében és nevében regisztrálhat, aki meghatalmazással/képviseleti jogosultsággal rendelkezik és a gazdálkodó szervezet helyett és nevében jogokat szerezhet és kötelezettségeket vállalhat. A Collectorism nem vonja kétségbe a törvényes képviselő vagy a meghatalmazott jogállását, de a megadott adatok alapján ellenőrzést végezhet és az ellenőrzés során a Felhasználót felfüggesztheti. Az ellenőrzés során a Felhasználó a Collectorism által kért adatokat, dokumentumokat köteles szolgáltatni.

Adatok: A regisztráció folyamán a Felhasználó köteles valós adatokat megadni. Amennyiben a Collectorism tudomására jut, hogy a Felhasználó által megadott adatok köre nem valós elemeket (is) tartalmaz, jogosult a Felhasználó hozzáférését részlegesen vagy teljes egészében korlátozni és a Felhasználót az online piactér használatából kizárni. A regisztráció során a Felhasználó teljes nevét és email címét kell megadnia. Ezenkívül érdemes összekötnie a PayPal fiókját a Collectorism fiókjával, mivel előfizetés hiányában a PayPal az egyetlen elfogadott fizetési mód a Weboldalon. Ha Önnek még nincs PayPal fiókja, látogasson el a https://registration.paypal.com/ címre, ahol még ma létrehozhatja. Amennyiben Ön Collectorism előfizetést kíván vásárolni, ezt a Simple Pay alkalmazással tudja kifizetni. Ehhez kell fogadnia a szolgáltató által támasztott bizonyos további feltételeket. A feltételekről a szolgáltató honlapján tájékozódhat http://simplepay.hu , továbbá az egyes feltételeket elfogadó nyilatkozatát a fizetés előtt, a megfelelő válaszdobozra kattintással teheti meg. További információért, így többek között az előfizetés feltételeivel kapcsolatos tájékoztatásért tekintse át a díjakkal kapcsolatos szabályzatunkat.

Amikor Felhasználóként regisztrál, el kell fogadnia az Adatvédelmi Szabályzatot, amely meghatározza azokat a szabályokat, amelyek szerint a Collectorism jogosult összegyűjteni és felhasználni az Ön személyes és felhasználói adatait (például meglátogatott weboldalak listája, technikai adatok, a Weboldal Felhasználó által történő felhasználására vonatkozó információk, valamint esetlegesen harmadik személyektől beszerzett felhasználói információk), valamint minden olyan intézkedést, amelyet a Collectorism az Ön személyes vagy üzletileg érzékeny adatainak védelme érdekében tesz. Nyomatékosan ajánljuk, hogy az Adatvédelmi Szabályzatot alaposan olvassa át mielőtt Felhasználóként regisztrál. Az Adatvédelmi Szabályzat elfogadása a regisztráció előfeltétele. A Felhasználói fiók létrehozásakor időt takaríthat meg, hiszen lehetősége van az adatok más közösségi profilokból (pl. Facebook) történő átemelésére is a regisztráció során. Ön rendelkezik az adatok felett, így a rendszer csak akkor használja az ilyen közösségi fiókjaiban található adatokat, ha Ön ezt a megoldást választja. Amennyiben nem kívánja többé hozzájárulását adni ahhoz, hogy a Collectorism az adatait használja, bármikor törölheti a fiókját. A Collectorism nem gyűjt adatot törölt Felhasználókról, de a már megszerzett adatokat korlátozott körben és célokra tovább tárolhatja és használhatja. Amennyiben nem ért egyet azzal, hogy a Collectorism tovább tárolja és használja a Felhasználói fiók törlése előtt szerzett adatokat, kérelmet küldhet a Collectorism számára minden személyes és üzletileg érzékeny adat törlése érdekében. Ebben az esetben a Collectorism csak olyan adatokat tart meg, amelyeket a magyar jog szerint kötelező. További részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi Szabályzatot. A Felhasználó által megadott személyes adatok és tranzakciós adatok a Felhasználói fiókban kerülnek rögzítésre. Amennyiben a Felhasználó adataiban változás történik, köteles a változást a Felhasználói fiókban átvezetni, az ennek elmaradásából eredő felelősséget a Felhasználó vállalja, tehát a Felhasználó a Collectorism felé semmilyen megtérítési igénnyel nem élhet, azonban köteles a Collectorism kárát megtéríteni. A Felhasználó bármikor megváltoztathatja a Felhasználói fiókjában tárolt személyes adatait (kivéve a sikeresen lezárt tranzakciókat mérő adatokat). Amennyiben nem kívánja többé hozzájárulását adni ahhoz, hogy a Collectorism az adatait használja, bármikor törölheti a Felhasználói fiókját. A Collectorism nem gyűjt adatot törölt Felhasználókról, de a már megszerzett adatokat korlátozott körben és célokra tovább tárolhatja és használhatja. Amennyiben nem ért egyet azzal, hogy a Collectorism tovább tárolja és használja a Felhasználói fiók törlése előtt szerzett adatokat, kérelmet küldhet a Collectorism számára minden személyes és üzletileg érzékeny adat törlése érdekében. Ebben az esetben a Collectorism csak olyan adatokat tart meg, amelyeket a magyar jog szerint kötelező. További részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi Szabályzatot. A Collectorism fenntartja jogát arra, hogy a Felhasználó által megadott regisztrációs adatokat bármikor ellenőrizhesse biztonsági adategyeztetés céljából, különösen, ha kétség merül fel a regisztrációs adatok valódiságát illetően. Az ellenőrzés ideje alatt a Collectorism jogosult a Felhasználó eladói jogosultságait határozatlan ideig, de legfeljebb az ellenőrzés lezárásáig felfüggeszteni. A Collectorism fenntartja továbbá jogát bármely Felhasználó kizárására, illetve bármely tranzakció vagy más tartalom, információ törlésére, amely a Collectorism értelmezése szerint ellenkezik a Weboldal megfelelő használatával, vagy a Collectorism megítélése szerint biztonsági kockázatot hordoz vagy hordozhat a Weboldal működése tekintetében, vagy az alábbi kritériumok szerint a jelen Szabályzattal ellentétesnek, rágalmazásnak, jogellenesnek, sértőnek vagy erkölcstelennek minősül:

 • az információ semmilyen kapcsolatban nem áll a Collectorism-mel (csakúgy, mint felhasználói vélemények a Felhasználóról vagy a visszajelzések, amely kapcsolatba hozható olyan kereskedelmi tranzakciókkal, amely nem a Collectorism-ön keresztül történt);
 • információ, amely linket, elérhetőséget biztosít más oldalakhoz, képekhez, kivéve a termékek leírásakor alkalmazható információkat, ebben az esetben beleértve az internet linkeket is;
 • információ, amely tartalmazza a Felhasználó személyi azonosító adatait vagy ezek közzétételére buzdít (email címet, telefonszámot, elérhetőséget tartalmazó weboldalt vagy annak nevét). Ennek minősül többek között azon tranzakció (aukció) vagy üzenet is, amelyet a Collectorism értelmezésében kizárólag a felsorolt információk megszerzése érdekében indítanak vagy küldenek;
 • információ, amely obszcén és közönséges nyelvezetet vagy bárki megbotránkoztatására okot adó anyagot vagy információt tartalmaz;
 • információ, amely egy Felhasználó által kampányszerűen más Felhasználók lejáratására irányul;
 • információ, amely a Collectorism-mel kapcsolatos nem nyilvános adatokra vonatkozik vagy bármely más cég hasonló paramétereire irányul.

Felhasználónév: A regisztrációkor megadott felhasználónév nem tartalmazhat elérhetőséget, trágár vagy obszcén kifejezést sem magyar, sem más idegen nyelven, továbbá nem egyezhet meg a Collectorism által nyilvántartott más felhasználónévvel. Abban az esetben, ha a Felhasználó a Szabályzatnak nem megfelelő felhasználónevet ad meg, a Collectorism jogosult előzetes figyelmeztetés nélkül a Felhasználó hozzáférését korlátozni. A Collectorism fenntartja jogát arra, hogy ha a felhasználónév a fenti kritériumoknak nem felel meg, illetve a Collectorism informatikai rendszere által nem értelmezhető karaktereket tartalmaz, azt elő- és/vagy utótaggal, illetve alulvonással kiegészítse. Egyedül Ön felelős jelszava biztonságának megőrzéséért és annak bármilyen használatáért, valamint a jelszava alatt Weboldalunkon tett cselekedetekért. Felhasználói fiók törlése: A Felhasználó a Collectorismnek küldött emailen keresztül kezdeményezheti regisztrációja esetleges törlését, mely a Collectorism-mel kötött szerződés megszűnését eredményezi, legkésőbb öt (5) munkanapon belül. A törlés kezdeményezését követően a Felhasználó jogai szünetelnek, így a regisztrációhoz kötött cselekményeket nem végezhet. A Collectorism a regisztráció törlésére vonatkozó felhasználói igényt csak abban az esetben teljesíti, ha a Felhasználónak nincs tartozása a Collectorism felé, illetve minden tranzakciója értékelésre vagy lezárásra került, vagyis nincs folyamatban lévő tranzakció, emellett nem áll felfüggesztés vagy kizárás alatt.

III.  Szolgáltatások

A Weboldalon bizonyos Szolgáltatások kizárólag Felhasználói fiók létrehozásával, más Szolgáltatások Felhasználói fiók létrehozása nélkül is elérhetőek, illetve bizonyos Szolgáltatások ingyenesen, más Szolgáltatások ellenérték megfizetése mellett vehetők igénybe. Weboldalunk használatakor minden Felhasználó kereshet a regisztrált Felhasználók által közzétett tárgyak között. Ugyanakkor kizárólag regisztrált Felhasználóknak van lehetősége a Weboldalon tárgyakat közzétenni, cserére felajánlani, más Felhasználókkal kapcsolatba lépni, valamint a Weboldalon keresztül csereügyletet kötni.

III.1. Ingyenes Szolgáltatások

Minden regisztrált Felhasználó a Felhasználó neve alatt ingyenesen listázhat és cserélhet tárgyakat a Weboldalon, a Collectorism ezen Szolgáltatások igénybevételekor nem számít fel díjat. A listázott tárgyak csereügylet vagy adásvételi tranzakció tárgyát képezhetik, azonban csak a csereügyletek díjmentesek. Az Ingyenes Szolgáltatások igénybevétele során minden regisztrált Felhasználó korlátlan számú csereügyletet bonyolíthat le az egyszerre cserélhető termékek számának korlátozása nélkül.

III.2. Díjköteles Szolgáltatások

A Collectorism egyes Szolgáltatások igénybevétele esetén díjakat számít fel. Az egyes díjtételek pontos összegével és kifizetésével kapcsolatos részletes információkért kérjük, olvassa el a díjszabásról szóló szabályzatunkat. Jelen Szabályzat elfogadása során Ön elfogadja azokat a rendelkezéseket és feltételeket is (ideértve az általunk felszámított díjak összegét és a felszámítás módját), amelyek alapján ezeket a Szolgáltatásokat nyújtjuk, illetve amelyek alapján szerződést köt velünk a Szolgáltatások igénybevétele céljából. Kérjük, vegye figyelembe, hogy bármikor, kizárólagos megítélésünk alapján, egyoldalúan módosíthatjuk a díjtételeket, amelyről tizenöt (15) nappal a módosítás megvalósítása előtt tájékoztatjuk Önt Weboldalunkon. A módosítást követően a Szolgáltatásaink további igénybevétele a módosítás elfogadását jelenti. A Collectorism javára a Felhasználók által kifizetett díjak vonatkozásában – ide nem értve az esetleges előfizetések ellenértékét - a Paypal állítja ki az elektronikus számlát, amelyet a felhasználó által megadott email címre küld meg, a transzakció lezárultakor. Az előfizetési díjak vonatkozásában a számlát a Collectorism elektronikus formában állítja ki, ami emailben kerül megküldésre a felhasználó által megadott emailcímre, továbbá a felhasználó letöltheti azt a profiljából a későbbiek során is.  A Collectorism-mel történő szerződés megkötésekor a Felhasználók kifejezetten hozzájárulnak a számlázás fenti módját. A Collectorism a számlákat a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169.§ (2) bekezdése alapján legalább nyolc (8) évig megőrzi. A Collectorism papíralapú, nyomtatott számlát nem készít, az elektronikus számla csak elektronikus formában alkalmas adóigazgatási azonosításra, az adóhatóság (Nemzeti Adó- és Vámhivatal, „NAV”) részére csak elektronikusan mutatható be. Ezért a Felhasználónak, mint adóalanynak a letöltött és digitálisan aláírt számlát az elévülési idő végéig elektronikus formában kell megőrizni. A Felhasználó az elektronikus számla jelen pont szerinti kiállításához visszavonhatatlanul hozzájárul. Az általunk megadott szolgáltatási díj összege a Szolgáltatás valamennyi költséget tartalmazza. Ha a teljes ellenérték, illetve valamennyi költség előre történő kiszámítása nem lehetséges, a Felhasználó az ellenérték összegének kiszámításának módjáról a szerződés megkötését és a Szolgáltatás megrendelését megelőzően tájékoztatást kap.

III.3. Tárgyak és díjak megfizetése

A Collectorism-ön történő vásárlás során Ön elsősorban PayPal felhasználóján keresztül fizethet. Ez esetben minden kifizetés PayPal felületen történik, ennél fogva, ha Ön vásárlóként lép fel, nem igényeljük és nem tároljuk a fizetés részleteit. Amennyiben Ön kiválaszt egy tárgyat és szeretné azt megvásárolni, nyomja meg a megfelelő gombot a listázás alatt, majd automatikusan átirányításra kerül a PayPal felületére. Ha Ön mint eladó már összekötötte és regisztrálta PayPal felhasználójának részleteit a Collectorism rendszerében, abban az esetben is választhatja az Ön által előnyösebbnek tartott fizetési módot, továbbá ha Ön vásárlóként lép fel, akkor sem tároljuk a vásárlására vonatkozó adatait. Sikeres tranzakció során a PayPal-on keresztül minden Collectorism által felszámított díj automatikusan továbbításra kerül az eladó számlájáról a Collectorism számlájára anélkül, hogy az eladónak további lépéseket kellene tennie. Jelen Szabályzat elfogadásakor Ön kifejezett hozzájárulását adja a Collectorism és a PayPal számára, hogy a Collectorism felé fizetendő díjak a fenti módon továbbításra kerülnek. Mint vevő, Ön elfogadja a díjak megfizetésének fenti fizetési eljárását. Amennyiben további kérdése lenne, kérjük, forduljon a PayPal ügyfélszolgálatához (https://www.paypal.com/selfhelp/home), vagy küldje el kérdéseit az info@collectorism.com címre.

Amennyiben az Eladó Collectorism előfizetéssel rendelkezik, úgy a Vevő és az Eladó a fentitől különböző fizetési módban is megállapodhatnak, így lehetőség nyílik személyes átvételkor történő fizetésre vagy bankszámlák közötti átutalással történő fizetésre. Ez esetben a megfelelő gomb kiválasztása után kövesse az instrukciókat, és egyeztessen az Eladóval.

III.4 Értékbecslési szolgáltatás

A Collectorism  a Felhasználók számára az itt írt feltételekkel értékbecslési szolgáltatást nyújt. Az értékbecslési szolgáltatás kizárólag regisztrált Felhasználók számára elérhető, jelenleg ingyenesen, ezt követően pedig a későbbiekben nyilvánosságra hozott díjszabásról szóló szabályzatban meghatározott díj ellenében. Az értékbecslési szolgáltatás a  [https://majdnemkidobtuk.hu címen érhető el. Az értékbecslési szolgáltatást a Felhasználó az általa felbecsültetni kívánt tárgyról készült fénykép és leírás Collectorism részére történő megküldésével veheti igénybe, amelyet a fenti címen történő adatfeltöltés formájában tehet meg. Az adatfeltöltéssel a Felhasználó megrendeli az értékbecslési szolgáltatást. Az értékbecslési szolgáltatás megrendelésével a Felhasználó elfogadja a Felhasználó Szabályzat rendelkezéseit, és tudomásul veszi a Collectorism rendelkezései  (https://collectorism.com/p/disclaimer) szerinti felelősségének korlátozását. A Collectorism az értékbecslést a Felhasználó általi fentiek szerint történő megrendelésétől számított 5 munkanapon belül. Amennyiben a Collectorism számára a Felhasználó a megrendeléssel egyidejűleg nem bocsát rendelkezésre minden, a megrendelés teljesítéséhez szükséges információt, úgy a Collectorism e tényről a Felhasználó részére emailes értesítést küld, amelyben részletezi a megrendelést teljesítéséhez szükséges további információk körét. Ebben az esetben az értékbecslési szolgáltatás teljesítésére irányadó fenti határidők akkor kezdődnek, amikor a Collectorism számára valamennyi szükséges információ rendelkezésre áll. Az elkészült értékbecslést a Collectorism a Felhasználó által megadott emailcímre küldi meg (díjköteles szolgáltatás esetén a vonatkozó számláva egyidejűleg). Az értékbecslés elkészültét követően a Felhasználó maga dönthet arról, hogy az értékbecslés tárgyát, a Collectorism által készített értékbecsléssel, és esetlegesen a Collectorism által kiegészített leírással együtt a Weboldalon más Felhasználók részére hozzáférhetővé teszi-e. Egyedi eseteben a Collectorism a fentiektől eltérő feltételekkel, például az értékbecslés tárgyának fizikai vizsgálatával is végezhet értékbecslést, amely esetben a vonatkozó feltételeket a Collectorism és a Felhasználó között létrejött egyedi szerződés tartalmazza.

III.5 Szolgáltatások megtagadása

A Collectorism fenntartja magának a jogot, hogy a Felhasználó megrendelését indokolt esetben visszautasítsa. A Collectorism jogosult a Weboldalra feltöltött hirdetést egyoldalúan, haladéktalanul és indokolás nélkül eltávolítani, végső soron a Felhasználó Felhasználói fiókját törölni, amennyiben a Weboldalra feltöltött tartalom a jelen Szabályzatba ütközik. A Collectorism a jogszabályban meghatározott határidőben intézkedik minden olyan hirdetés eltávolításáról, amelyre vonatkozóan az Ekrtv. rendelkezéseinek megfelelően bejelentést kap. A Collectorism a vonatkozó és mindenkor hatályos jogszabályi keretek között működik együtt a hatóságokkal a jogsértést elkövető személyek felelősségre vonása érdekében. A Felhasználó a jogsértő információkkal kapcsolatos panaszait az Ügyfélszolgálat elérhetőségein (info@collecorism.com) jelezheti. Amennyiben azt észleli, hogy a szerzői jogról szóló 1996. évi  LXXVI. törvény által védett szerzői művén, előadásán, hangfelvételén, műsorán, audiovizuális művén, adatbázisán fennálló jogát vagy védjegyét a Weboldalon megjelenő információ sérti, úgy az Ekrtv. értelmében teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglalt értesítésével felhívhatja a Collectorism-öt a jogát sértő tartalmú információ eltávolítására.

IV.  Felhasználók szavatosságai, kijelentései és kötelezettségei

Weboldalunk használatakor hozzájárul ahhoz, hogy:

 1. nem tesz közzé, listáz vagy tölt fel tartalmat vagy tárgyakat a nem megfelelő kategóriákba vagy a Weboldal nem megfelelő részeire és nem szegi meg feltöltési szabályzatunkat (a továbbiakban “Feltöltési Szabályzat”); nem szeg vagy kerül meg semmilyen jogszabályt, harmadik felek jogait vagy rendszerünket, szabályzatainkat, illetve Felhasználói fiókja státuszának meghatározását;
 2. nem használja Szolgáltatásainkat, ha nem képes jogi kötőerővel bíró szerződések megkötésére (így például, magánszemélyek esetében a személyes jog szerint nem minősül az adott személy felnőttnek, vagy jogi személyek esetén az adott személy nem köthet bizonyos tranzakciókat a székhely szerinti vagy más alkalmazandó jog által hozott jogi korlátozások miatt), vagy ha az Ön számára átmenetileg vagy állandó jelleggel felfüggesztettük honlapunk használatát;
 3. a Weboldalunkon kicserélt/eladott tárgyakat nem mulasztja el megfelelően kézbesíteni, kivéve, ha erre ésszerű indoka van, így például, ha a másik fél nem elérhető vagy nem tájékoztatja Önt elérhetőségeiről;
 4. nem fog hamis, pontatlan, félrevezető, becsületsértő vagy rágalmazó tartalmat feltölteni;
 5. nem fogja a Felhasználói fiókját jóváhagyásunk nélkül másra ruházni;
 6. nem fog semmilyen féle nem kívánt kereskedelmi tájékoztatást (spam), egyéb levélszemetet feltölteni, ömlesztett elektronikus hírközlést, láncleveleket, piramis elvre épülő tevékenységre felhívásokat közzétenni;
 7. nem fog olyan vírusokat vagy más hasonló technológiákat terjeszteni, amelyek károsítanák a Weboldalt vagy a Felhasználók érdekeit, tulajdonát;
 8. nem fog semmilyen “robotot”, “pókot”, “kaparót” vagy más automatizált rendszert használni Szolgáltatásaink bármely célból történő elérése végett;
 9. nem fog adathalászattal vagy más módon más felhasználókról adatot gyűjteni azok hozzájárulása nélkül; vagy
 10. nem fog semmilyen olyan technikai intézkedést megkerülni, amelyet Szolgáltatásaink kapcsán használunk.

Egy adott tárgy feltöltésekor Ön kijelenti és szavatolja, hogy Ön a releváns tárgy valódi tulajdonosa vagy megfelelő felhatalmazással bír arra, hogy azt elcserélje, és így képes megfelelő jogcímmel azt átruházni, harmadik személyek követeléseitől vagy bármely egyéb terhektől mentesen. Szerzői jogvédelem alatt álló termékek: a termékleírásban nyilatkozni szükséges arra vonatkozóan, hogy a termék eredeti, nem másolt, illetve a termék felhasználási, értékesítési jogával a felhasználó rendelkezik. Abban az esetben, ha úgy véljük, hogy Ön Weboldalunkkal vagy bármely kapcsolódó Szolgáltatásunkkal bármely módon visszaél, kizárólagos döntésünk alapján és egyéb jogorvoslatok korlátozása nélkül, korlátozhatjuk, felfüggeszthetjük vagy megszüntethetjük Felhasználói fiókjá(i)t és Szolgáltatásainkhoz való hozzáférését, feltartóztathatjuk vagy eltávolíthatjuk tárolt tartalmát, törölhetjük Felhasználói fiókja(i) bármely különleges státuszát, eltávolíthatjuk vagy lefokozhatjuk a feltöltéseit, vagy bármely egyéb technikai és/vagy jogi lépést megtehetünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk Szolgáltatásunk Ön által történő használatát. Fenntartjuk a jogot, hogy a jelen Szabályzat (beleértve a szabályzatokra való utalásokat) megszegése miatt bármely személy részére megtagadjuk vagy megszüntessük Szolgáltatásainkat. Amikor egy Felhasználóval kapcsolatban probléma merül fel, szabályaink alkalmazásakor figyelembe vehetjük az adott felhasználó korábbi teljesítményeit és az adott helyzet körülményeit. Szabályzataink kikényszerítése során dönthetünk úgy is, hogy adott esetben elnézőek leszünk annak érdekében, hogy minden érintett felhasználó legjobb érdekében járjunk el. A Collectorism jogosult, de nem köteles a jelen Szabályzat feltételeinek történő megfelelést vizsgálni.

Felhasználó kötelezettségei: A Felhasználónak a feltöltött termék pontos, a valósággal megegyező paramétereit és tulajdonságait kell megadnia. Eladás esetén a feltüntetett árak bruttó árak. A Felhasználó, a termék feltöltésével és a tranzakció elindításával kötelezettséget vállal arra, hogy sikeres adásvétel vagy csere esetén a terméket a terméklapon megjelölt állapotban és kondíciókkal adja át a tranzakció másik felének. Eladás esetén az ellenérték az eladó által megadott fix ár lehet. A Felhasználónak Weboldalon tett ajánlatai szerződéskötési nyilatkozatnak minősülnek. A Felhasználók a valós szállítási költségen kívül nem számolhatnak fel semmilyen egyéb költséget. A tranzakció meghirdetésekor a termékhez nem kapcsolódó úgynevezett keresőszavak megjelentetése nem megengedett. A Ptk. 6:64. §-a alapján az érvényes ajánlatot tevő Felhasználó, mint vevő a tranzakció zárásáig az ajánlatához kötve marad, mivel a Szolgáltatás jellegéből kifolyólag az ajánlati kötöttség kizárása nem lehetséges. Az ajánlati kötöttség időtartama a tranzakció időtartamával egyezik meg. A tranzakció lezárását követően az eladó és a vevő (illetve a csereügylet szereplői) között szerződés jön létre. A szerződésben foglaltakat mindkét Felhasználó köteles teljesíteni és betartani, vagyis az eladó köteles a felkínált terméket a megállapodott áron a vevőnek értékesíteni, a vevő pedig, az eladó szerződésszerű teljesítése esetén köteles a terméket ezen áron megvenni és átvenni (csereügylet esetén kölcsönösen). Amennyiben valamely Felhasználó a terméket nem veszi át és ezt az érintett másik Felhasználó a Collectorism felé jelzi, jogosultak vagyunk a Felhasználó felhasználói hozzáférését részlegesen, vagy teljes egészében korlátozni, felfüggeszteni, addig, ameddig a tranzakció nem teljesül.

V               Közzétételi és listázási feltételek

Amikor egy adott tárgyat feltölt, vállalja, hogy a Feltöltési Szabályzatunknak megfelelően jár el. A Feltöltési Szabályzatban foglaltakon túl megerősíti, hogy Ön felelős a feltöltött tartalmak és tárgyak helyességéért. Tekintettel arra, hogy ez a Weboldal felhasználók nemzetközi közösségnek szánt, erősen ajánljuk az angol nyelv használatát egy adott tárgy feltöltésekor. Habár feltöltéskor más nyelveket is használhat, valószínűleg több felhasználó figyelmét tudja felkelteni, ha angolul határozza meg az egyes kategóriákat és a tárgyak általános leírását. Ön szintén elfogadja, hogy a Weboldalra feltöltött egyes tárgyak vagy tartalmak történelmi, politikai, etikai vagy jogi okok miatt egyes országokban vagy joghatóságokban nem elérhetőek, és emiatt esetleg egy felhasználó által feltöltött tárgy nincs feltűntetve a honlapon. Mindazonáltal, a Collectorism által alkalmazott korlátozások nem teljes körűek és nem tudjuk azt garantálni, hogy az adott felhasználó által feltöltött tárgy csak azokban a joghatóságokban jelenik meg, ahol azok hirdetése vagy elcserélése legális. Következésképpen, amennyiben olyan tárgyat tesz közzé, amelynek cseréje bármely joghatóság által jogilag tiltott vagy korlátozott lehet, vagy monopólium tárgya, kérjük, győződjön meg róla, hogy a fentieknek megfelel. A fentiektől függetlenül, a felkínált vagy keresett termék csak a hatályos magyar jogszabályok értelmében forgalomba hozható termék lehet. Fenntartjuk a jogot, hogy megítéljük a hirdetés valószerűségét, valódiságát és megfelelőségét. Kizárja a felelősségünket minden olyan tartalomért, amelyet a Felhasználó töltött fel a Collectorism rendszerére. A Collectorism korlátozhatja vagy megtilthatja egyes termékek hirdetését. Amennyiben a hirdetés tárgyaként megjelölt termék vagy szolgáltatás a mindenkor hatályos jogszabályok szerint engedéllyel, bejelentéssel, vagy egyéb, jogszabályban meghatározott feltétellel forgalmazható, hirdethető vagy ruházható át, a Felhasználó a hirdetés feltöltésével kijelenti és szavatolja, hogy ezekkel rendelkezik, így különösen a jogszerű hirdetéshez és átruházáshoz vagy forgalmazásához szükséges jogi követelmények és feltételek fennállnak, a hirdetés közzététele és annak teljesítése jogszabályba nem ütközik, harmadik fél jogát nem sérti. A Felhasználó köteles a termékleírásban szerepeltetni a termékre vonatkozó lényeges információkat, így különösen, de nem kizárólagosan a szavatosságra, lejáratra, garanciára vonatkozó információkat, illetve a termékleírást, a jogszabályokban meghatározott egyéb információkat. Engedélyköteles termék esetén a Felhasználó köteles a termékleírásban feltüntetni, hogy ilyen engedély birtokában van és a termék árusítása nem ütközik jogszabályba, hatósági rendelkezésbe. Előzetes minőségvizsgálati vagy megfelelőség-tanúsítási kötelezettség alá tartozó termék vagy szolgáltatás hirdetésének esetében a Felhasználó köteles nyilatkozni a termékleírásban arról, hogy a vizsgálatot elvégezték és az érintett termék vagy szolgáltatás forgalomba hozható. Szerzői jogvédelem alatt álló termékek esetén a termékleírásban nyilatkozni szükséges arra vonatkozóan, hogy a termék eredeti, nem másolt, illetve a termék felhasználási, értékesítési jogával a Felhasználó rendelkezik. Nem megengedett több terméket egy hirdetésben hirdetni, kivéve, ha cseréről van szó (pl. 2 áru 1-ért) illetve, ha a több terméket egyben, egy közös árral szeretné eladni. Tilos ugyanazt a terméket több hirdetésben hirdetni. A régi hirdetés kitörlését követően adható fel ugyanarra a termékre vonatkozó másik hirdetés. Értelemszerűen, tilos ugyanazt a terméket különböző kategóriákban hirdetni. A hirdetésben szereplő képeknek a hirdetett termékre kell vonatkozniuk. Pecséttel, más hirdetési oldalak emblémájával, nevével, vízjelével ellátott képek nem csatolhatók a hirdetéshez. Nem tölthetők fel olyan képek, amelyeken a termék elforgatva szerepel. A Collectorism jogosult a képet logójával ellátni. Más hirdetők képeit beleegyezésük nélkül tilos használni. Ugyanez vonatkozik az internetről letöltött katalógusképekre is, melyeket csak abban az esetben lehet használni, ha maga a hirdető rendelkezik a szerzői jogokkal. Minden egyes, a Weboldalunkon közzétett tárgy vonatkozásában meg kell jelölnie a pontos települést, ahonnan az adott tárgyat szállítják, kivéve, ha az megegyezik a felhasználói fiókjában megjelölt várossal. A Weboldalra tilos azon tartalom, hirdetés feltöltése, amely

 • jogszabályba ütközik, vagy jogellenes tevékenységet hirdet;
 • bűncselekményt vagy szabálysértést valósít meg;
 • jóerkölcsbe ütközik vagy sérti a vonatkozó etikai normákat;
 • jogellenes, vagy jogellenes magatartással kapcsolatos, vagy jó erkölcsbe ütköző cselekményre hív fel vagy arra buzdít;
 • mások jogát vagy jogos érdekét sérti, így különösen, ha védjegyoltalomba ütközik, ha szellemi alkotáshoz fűződő jogok illetve egyéb szerzői és szomszédos, illetve személyhez fűződő jogok sérelmét okozza vagy okozhatja;
 • megtévesztő információt tartalmaz;
 • a Collectorism azt az általa képviselt etikai erkölcsi alapelvekkel ellentétesnek tartja; vagy
 • a fentiek gyanúja felmerülhet.

Amennyiben nem biztos abban, hogy a tárgyra, amelyet feltölteni vagy elcserélni szeretne, vonatkozik-e bármilyen korlátozás, kérjük, a további lépések előtt forduljon hozzánk. A fentiek ellenére emlékeztetjük, hogy minden felhasználó felelős nem csak a feltöltésért, de a honlapon keresztül kivitelezett tranzakciókért is. Ez ugyanúgy alkalmazandó a nemzetközi ügyletekre is, amely esetben mindegyik felhasználó köteles figyelembe venni azokat a jogkövetkezményeket, amelyek az érintett joghatóságban felmerülhetnek. A szerződő felek megegyeznek, hogy, ha jogszabály alapján valamely dolog tulajdonjogának átruházását írásban vagy más meghatározott alakban kell megerősíteni, a vonatkozó ügyleteket a meghatározott alakban teljesítik.

VI.        Visszajelzések

Egy tranzakció lezárását követően a feleknek a sikeres teljesítésről visszajelzést kell adniuk. A Felhasználó véleményét köteles jól megfontoltan kialakítani, annak tudatában, hogy véleménye minden Felhasználó számára elérhetővé válik és a későbbiekben nem változtatható. Amikor mások jó hírét megalapozatlanul sértő, becsmérlő visszajelzést ad, azért a Felhasználó polgári jogi, és akár büntetőjogi felelősséggel tartozik. A Collectorism semminemű felelősséget nem vállal a visszajelzésben mások által a Felhasználóról hagyott vélemények tartalmáért. Ön elfogadja és elismeri, hogy minden ilyen, Ön által feltöltött, vagy az Önről mások által feltöltött visszaigazolás nyilvánosan elérhető lesz a honlapunkon. A Collectorism nem felelős az ilyen visszajelzések ellenőrzéséért és szerkesztéséért, azonban fenntartjuk magunknak azt a jogot, hogy a Felhasználóktól érkező sikertelen visszajelzés valódiságát esetenként ellenőrizzük. A valótlan visszajelzést készítő felhasználó felhasználói fiókjához való hozzáférését a Collectorism felfüggesztheti vagy törölheti. A Collectorism online adminisztrációs rendszere folyamatos nyilvántartást, egy virtuális számlát (personal account-ot) vezet a Felhasználó sikeres tranzakcióiról. A Felhasználó a Collectorism által kialakított és működtetett rendszer nyilvántartásának, mint zárt informatikai rendszernek a megfelelőségét elismeri, azt hiteles nyilvántartásnak fogadja el és az ott rögzített adatok tekintetében kifogással nem él. A rendszer folyamatosan számlálja és nyilvántartja a feltöltött termékek, a sikeres eladások és a kiemelt megjelenések, valamint az egyéb díjköteles szolgáltatások igénybe vétele után fizetendő díjtételeket.

VII. Licenciák, szellemi tulajdonjogok és hivatkozások (linkek)

A Szolgáltatás bármely eleme és annak egésze, továbbá a Weboldalon a Collectorism által elérhetővé tett minden tartalom (beleértve az egyes felhasználói hirdetéseket, a Weboldal arculatát, továbbá tartalmának összeválogatását és elrendezését is) szerzői jogi védelem – és bizonyos esetekben – iparjogvédelem alatt áll a Ptk. rendelkezései alapján. A Collectorism (a Felhasználói Szerződésnek való megfelelés esetén) korlátolt, nem kizárólagos, át nem ruházható, allicencbe nem adható engedélyt biztosít a Szolgáltatásainkhoz való hozzáféréshez és a Szolgáltatásainak privát, nem kereskedelmi célú használatára. Ez a használati jog nem tartalmazza: bármely Collectorism Weboldal Szolgáltatás, illetve tartalom újraértékesítését, vagy kereskedelmi valamint egyéb származékos jellegű felhasználását; bármely tárgyfelsorolás, leírás, e-mail címek begyűjtését és kereskedelmi célú felhasználását; bármely számlainformáció letöltését, illetve másolását egy másik kereskedő javára; egyéb adathalász tevékenységet, robotok és ezekhez hasonlatos adatgyűjtési módszerek alkalmazását. Minden olyan jogot, amely nem lett kifejezetten ezen Felhasználói Szerződés értelmében Önre ruházva, a Collectorism fenntart magának. A Collectorism Szolgáltatásait Ön kizárólag jogszerűen használhatja. Ezek a Collectorism által biztosított használati jogok megszűnnek, amennyiben Ön nem a Felhasználói Szerződés előírásainak megfelelően jár el. A Felhasználó a Szolgáltatás megrendelésével egyben hozzájárul ahhoz, hogy a Collectorism a Felhasználó által szolgáltatott, szerzői jogvédelem alatt álló elemeket (így különösen a hirdetés szövegét, a csatolt képeket) a Collectorism ellenérték fizetése nélkül, a Szolgáltatások nyújtásához szükséges és hasznos mértékben és körben felhasználja, beleértve a másolás, többszörözés, tárolás, közzététel illetve a szükséges mértékű átdolgozás jogát is időbeli és földrajzi korlátozás nélkül. A felhasználási jog kizárólagos, így csupán a Collectorism jogosult azt továbbadni harmadik személy részére. A Felhasználó az előbbiekre való tekintettel csak az általa készített, vagy olyan egyéb anyagokat adhat át, amely kapcsán a kizárólagos felhasználási jogokkal rendelkezik. A számunkra hozzáférhetővé tett tartalom, vagy a Szolgáltatásaink használata által közzétett tartalom felett Ön a részünkre nem kizárólagos, világszerte érvényes, folytonos, visszavonhatatlan, jogdíj mentes, allicencbe adható (akár többszörösen is) jogot biztosít minden szerzői jogra, közzétételi-, és védjegyjogra és adatbázishoz való és minden egyéb szellemi tulajdonjogra kiterjedően, amellyel Ön rendelkezik, bármilyen médiumon jelenleg ismert vagy a jövőben keletkező tartalom felett. Továbbá, az alkalmazandó jogszabályok által legteljesebb körben megengedetten Ön lemond a személyhez fűződő jogairól és úgy nyilatkozik, hogy ezen jogait, illetve bármely egyéb szellemi tulajdonhoz, vagy közzétételhez fűződő jogát nem fogja érvényesíteni velünk, az allicencbe vevőinkkel, illetve az engedményeseinkkel szemben. Kötelezettséget vállalunk, hogy a fentiekben kifejtett szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogunkat kizárólag a Weboldallal kapcsolatos célokra használjuk (beleértve a katalógusok és hírlevelek küldését, ahogyan azt a jelen Felhasználói Szerződés lehetővé teszi). A szerzői jogok összessége és az adatbázis előállítójának védelmét megillető jogok, továbbá a fentiek szerint megszerzett felhasználási jog jogosultja a Collectorism. A Weboldal bármely elemének másolása, módosítása vagy újbóli közzététele – a Collectorism kifejezetten erre irányuló felhasználási engedélye nélkül – polgári jogi és büntetőjogi felelősséget von maga után. A szerzői jog tárgya nem használható fel és nem hasznosítható a Collectorism előzetes írásbeli engedélye nélkül, így különösen tilos a Weboldal egészét, bármely részét sokszorosítani, másolni, újraközölni, terjeszteni, kivéve, ha a Társaság egyértelműen és kifejezetten ehhez külön hozzájárul. A Weboldal tartalmának bármely részét vagy egészét bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatjuk vagy visszavonhatjuk. A Felhasználó által a Weboldalra feltöltött hirdetésekkel megvalósított bármely szerzői jogi vagy adatvédelmi rendelkezésekbe ütköző visszaélésért a Felhasználó felelős. Ön nyilatkozik és szavatol azért, hogy a következők egyike sem ütközik a fenti szakaszokban említett jogokba: az Ön felénk irányuló tartalomszolgáltatása, az Ön által a Szolgáltatásaink használatával közzétett tartalom, és bármely olyan tartalom (ideértve az ahhoz kapcsolódó származékos tárgyat) az általunk, a felhasználóink, illetve velünk szerződéses kapcsolatban álló más személyek általi használata, amely a Szolgáltatásainkkal kapcsolatban és a Felhasználói Szerződésnek megfelelően történik. Ajánlhatunk katalógusokat, hírleveleket, ideértve a tárgyakról készített képeket is, valamint leírásokat és tárgyismertetőket, amelyek a felhasználóinktól származnak. Ön a katalógusok tartalmát kizárólag a Weboldalon szereplő listázásaival kapcsolatban használhatja. Ezen engedélyt a Collectorism-nek saját diszkrecionális döntése szerint módjában áll bármikor megváltoztatni, vagy visszavonni. Bár igyekszünk megbízható adatokat szolgáltatni, nem ígérhetjük, hogy a katalógusok és a hírlevelek mindig pontosak és naprakészek, és Ön beleegyezik, hogy nem fogja a katalógus szolgáltatónkat vagy bennünket a katalógus pontatlanságaiért felelősségre vonni. A katalógus tartalmazhat szerzői jog, védjegy, illetve szabadalmi oltalom alatt álló tárgyat. Ön beleegyezik, hogy nem távolít el semmilyen, a katalógusban foglalt szerzői jogi, szabadalmi, illetve egyéb azonosítást szolgáló jelzést, és nem hoz létre származékos tárgyat a katalógus alapján (azon felül, hogy a listázásaiban feltünteti). A Collectorism feljogosítja Önt, hogy bárhol a weboldalunkra mutató (grafikus, szöveges, vagy egyéb) linket tegyen közzé vagy folyamatosan megjelenítsen, amennyiben biztosítva van, hogy a felhasználó közvetlenül a Weboldalunkra jut bárminemű promóció, illetve hirdetés megjelenése nélkül (akár vizuálisan, akár audiovizuálisan, akár másképp).

VIII          Felhatalmazás kapcsolatfelvételre

Ön hozzájárul ahhoz, hogy elektronikus (e-mail), vagy bizonyos esetekben, postai úton levelet küldjünk Önnek. Üzenetet küldhetünk Önnek azért, hogy: (i) értesítsük a felhasználói fiókjával kapcsolatban; (ii) elhárítsuk a fiókjával kapcsolatos problémákat; (iii) megoldjunk egy vitát; (iv) felméréseken, kérdőíveken keresztül kérjük ki véleményét; (v) ajánlatokkal, promóciókkal keressük meg Önt; vagy (vi) bármely más szükséges okból, hogy fiókját karbantartsuk, vagy a jelen Felhasználói Szerződés, szabályzataink, alkalmazandó jogszabályok, vagy bármely más Önnel szemben fennálló szerződésünk rendelkezéseit betartassuk. A fentieken túlmenően Ön felhatalmaz minket a megfelelő szövegdobozra történő kattintással arra, hogy a honlapunkon elérhető tárgyakkal kapcsolatban hírleveleket, katalógusokat küldjünk Önnek. Amennyiben nem szeretne ilyen hírleveleket, katalógusokat kapni, kövesse az ilyen dokumentumokban leírt instrukciókat. Tájékoztatás céljából szintén küldhetünk Önnek a Felhasználói Szerződés módosításáról (a szabályzatokat is beleértve) szóló információt, amit kifejezetten elfogad.

IX.        Felhasználók magánszférájának tisztelete és a személyes adatok védelme

IX.1. Felhasználók magánszférájának tisztelete

Amennyiben más felhasználók adatait bocsátjuk rendelkezésére, vállalja, hogy a kapott információt csak olyan célokra használja fel, amelyekre kapta. Ön nem tárhatja fel, adhatja el, adhatja bérbe vagy teheti közzé egy másik felhasználó információit harmadik felek számára olyan célokra, amelyek nem kapcsolódnak Szolgáltatásainkhoz továbbá, nem használhatja az ilyen információt reklámcélokra sem elektronikus, sem pedig más módon, kivéve, ha az adott felhasználó hozzájárulását beszerzi.

IX.2. Személyes adatok védelme

Az Ön személyes adatainak bizalmas kezelése elsőrangú követelmény, ezért a Collectorism a Felhasználó személyes adatait csak az adatkezelési szabályzatban foglalt külső szervezeteknek adja át, a hatóságok részére csak a vonatkozó jogszabályi keretek között teszi hozzáférhetővé. A Felhasználó által megadott személyes adatok közül csak azokat az információkat használjuk fel, amelyek az azonosításhoz és hatékony megkereséshez szükségesek, annak érdekében, hogy a Felhasználó tájékoztatást kapjon a Collectorism fejlesztéséről, az online piactéren elérhető, rendszeresen bővülő kínálatról és szolgáltatásairól, tematikus hírleveleiről, az egyéb direkt marketing célú megkereséseiről, valamint a hivatalos értesítésekről. A hírlevél szolgáltatásunkról a Felhasználó tematikus hírlevelenként bármikor leiratkozhat felhasználói fiókjában való beállítással vagy a hírlevélben található leiratkozó linken keresztül. A Felhasználó bármikor megtilthatja a direkt marketing célú küldemények, hívások, üzenetek fogadását a Felhasználói fiókjában való beállítással vagy a Collectorismnak által az info@collectorims.com oldalon megadott emailcímen. A direkt marketing célú megkeresések harmadik személyek reklámját is tartalmazhatják. A Felhasználóról a Collectorism által nyilvántartott adatok, valamint az általunk fenntartott adatbázisokban tárolt információk felhasználhatóak a felmerülő kérdések, viták megoldása esetén. A Felhasználó bármikor átnézheti és megváltoztathatja a megadott információkat. Ha a Felhasználó megváltoztatja adatait, a Collectorism az Adatvédelmi Szabályzata alapján, a felhasználói jogosultság ideje alatt tárolja korábbi adatait. A Collectorism az az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény adatvédelmi rendelkezéseinek megfelelően esetenként együttműködhet a helyi, országos vagy nemzetközi hatóságokkal, amelyek jogszerű megkeresésére a Collectorism köteles a szükséges, a Felhasználóról tárolt személyes adatokat, információkat kiadni.

X.         A Collectorism-nek küldött értesítések

Amennyiben a Collectorism-nek értesítést, jelentést vagy bármilyen üzenetet szeretne küldeni, kérjük a következő e-mail címem vegye fel velünk a kapcsolatot: info@collectorism.com. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Collectorism csak az angol vagy magyar nyelvű üzenetekre tud figyelemmel lenni. Mindazonáltal, a Collectorism saját diszkrecionális döntési körében eljárva, dönthet úgy (de nem kötelezhető) hogy az üzenetekre az angoltól vagy magyartól különböző nyelven válaszol. Ezen szabályok alkalmazandók a Collectorism által Önnek küldött üzenetekre is

XI.        A felelősség kizárása; a felelősség korlátozása

Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy Szolgáltatásainkat biztonságosan, megfelelően működve fenntartsuk, de nem tudjuk garantálni a folyamatos működést vagy Szolgáltatásaink folyamatos elérhetőségét. Elismeri, hogy Szolgáltatásainkat saját felelősségére veszi igénybe, és azokat, ’ahogy elérhető’, ’ahogy van’ alapon kínáljuk Önnek. Ennek megfelelően, ahogyan az az alkalmazandó jog által megengedett, kizárunk minden kifejezett vagy beleértendő szavatosságot, beleértve, de nem kizárólagosan az adott tárgy forgalmazhatósága, adott célra való megfelelősége vonatkozásában vagy a jogsértés nemlétére vonatkozó szavatosságot. Az Ön által a Weboldalon elérhetővé vagy közzétett tartalomért, ideértve a tartalom által okozott vagy egyébként azzal összefüggésben felmerült mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kárért kizárólag Önt terheli felelősség, a Collectorism ezen tartalmakért nem felel és semmilyen felelősséget nem vállal. A Felhasználó köteles a Szolgáltatást jogszerűen és a mindenkor hatályos jogszabályok, továbbá a jelen Szabályzat rendelkezéseinek betartásával használni. A Felhasználó a Szolgáltatások használatának megkezdésével tudomásul veszi, hogy a Weboldalra általa feltöltött információk, anyagok, szövegek, képek és adatok tartalmáért és jogszerűségéért felelősséggel tartozik. Továbbá az alkalmazandó jog által megengedett mértékben nem vagyunk felelősek, és Ön nem tart minket felelősnek bármilyen kárért vagy veszteségért (beleértve, de nem kizárólagosan pénzveszteség, jó üzleti hírnévre, haszonra, vagy egyéb eszmei értékre vonatkozó, vagy más speciális, közvetett vagy következmény kárt), amely közvetve vagy közvetlenül

 1. Szolgáltatásaink használatából, vagy annak ellehetetlenüléséből;
  1. Szolgáltatásaink használata során bekövetkezett késedelemből vagy üzemzavarból;
  1. Szolgáltatásaink elérése vagy azokra történő linkelés miatt beszerzett vírusokból, vagy más rosszindulatú szoftverekből;
  1. Szolgáltatásaink különféle programhibáiból, pontatlanságaiból;
  1. hardvereszközén Szolgáltatásunk használatából bekövetkező meghibásodásból;
  1. harmadik személyek által feltöltött tartalmakból, cselekedetekből vagy mulasztásokból, beleértve a Szolgáltatásainkon keresztül feltöltött tárgyakból, vagy az állítólagosan hamis tárgyak által okozott károkból; vagy
  1. abból ered, hogy a Felhasználói Szerződés, vagy bármely szabályzatunk módosítása miatt Önnek bármely eljárását, tartalmát, vagy magatartását meg kell változtatnia, vagy üzletvitele emiatt ellehetetlenül.

Ön elfogadja és elismeri azt is, hogy a Collectorism semmilyen módon sem felelős az olyan veszteségekért (beleértve, de nem kizárólagosan pénzveszteséget, jó üzleti hírnévre, haszonra, vagy egyéb eszmei értékre vonatkozó, vagy más speciális, közvetett vagy következmény kárt), amely közvetve vagy közvetlenül a Weboldal Felhasználói között létrejött csereszerződésekből vagy adásvételi szerződésekből erednek. Ebből következik, hogy a Collectorism azért sem vállal felelősséget, hogy a vevők ténylegesen megtudják venni, az eladók pedig ténylegesen el tudják adni az adott terméket (csere esetén a felek elcserélni) , emellett azt sem tudjuk biztosítani, hogy a Felhasználók az egymás közötti tranzakciót végérvényesen be is tudják fejezni. Ön elismeri, hogy az Ön felelőssége annak vizsgálata és megállapítása, hogy ÁFA, vám, behozatali és kiviteli vám, vagy más adók fizetésének kötelezettsége fennáll-e a Weboldalunkon cserélt tárgyak vonatkozásában. A Collectorism nem felelős az ilyen kötelezettségek megállapításának elmulasztásáért. A Felhasználó által a Weboldalon elérhetővé vagy közzétett tartalmat a Collectorism jogosult, de nem köteles ellenőrizni és a közzétett információk által hivatkozott oldalakon vagy helyeken a Collectorism jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni. A Weboldalon elérhető tartalmat szükség esetén a Felhasználó köteles archiválni. A Collectorism a Weboldal működtetését közvetítő szolgáltatóként, az Ekrtv. szerint végzi, és amennyiben azt észleli, hogy bármely tartalom a jelen Szabályzatba ütközhet, jogosult és az Ekrtv.-ben meghatározott esetekben, illetve szabályok szerint köteles a tartalom azonnali eltávolítására, és az érintett Felhasználó további jogellenes tevékenységének megakadályozására. Jogosultak vagyunk megtenni a Felhasználó felelősségre vonásához szükséges lépéseket, melynek érdekében a hatályos jogszabályok szerint együttműködünk a hatóságokkal. A Collectorism kizárja a felelősségét minden abból eredő kárért, ha törölte a Felhasználó jelen Szabályzat rendelkezéseibe ütköző magatartása vagy bármely jogszabály megsértése miatt a Felhasználó által a Weboldalra feltöltött bármilyen tartalmat, vagy megakadályozta további Szabályzatba ütköző tevékenységét. Nem avatkozunk bele a Felhasználók közti jogvitákba, bármilyen vita kialakulásakor a Felhasználó köteles mentesíteni a Collectorism-öt mindennemű igénytől, követeléstől és kártérítés alól, azonban lehetőséget teremthet a Felhasználók közötti ügyletek teljesítésének előmozdítására (pl. átadás, futárszolgáltatás). A Weboldalon keresztül elérhető, együttműködő partnerek által biztosított szolgáltatásokat a Felhasználó saját felelősségére, a partnerszolgáltató által nyújtott feltételek szerint veszi igénybe és elismeri, hogy a Collectorism nem felel e szolgáltatók által nyújtott szolgáltatásokért. Amennyiben a Felhasználó magatartása következtében vagy azzal összefüggésben harmadik személy vagy bármely hatóság illetve bíróság a Collectorism-mel szemben bármilyen igényt támaszt illetve eljárást indít, a Felhasználó köteles minden általunk megkövetelt intézkedést megtenni és megtéríteni számunkra minden olyan kárt, vagyoni hátrányt és költséget, amely minket a Felhasználó bármely jogellenes magatartása miatt vagy azzal összefüggésben ér, továbbá köteles a Collectorism helyett közvetlenül helytállni ilyen igény vonatkozásában. A Felhasználó vállalja, hogy minden, a Collectorism által megkövetelt intézkedést megtesz a Collectorism jó hírnevének megóvása érdekében. Kizárjuk felelősségünket az authorizációs célú tranzakció során felmerülő hibákért, és fenntartjuk jogunkat, hogy az authorizációs célú tranzakciót külön indokolás nélkül sikertelennek tekintsük.

XII. Kellékszavatosság és termékszavatosság

Fogyasztó a Collectorism hibás teljesítése esetén velünk szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Ptk. szabályai szerint. A kötelezett hibásan teljesít, ha a szolgáltatás a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek. Nem teljesít hibásan a kötelezett, ha a jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy a hibát a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett. A fogyasztónak minősülő Felhasználó és a Collectorism közötti szerződés esetén az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat (6) hónapon belül a fogyasztó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen. Olyan szerződés alapján, amelyben a felek kölcsönös szolgáltatásokkal tartoznak, a Collectorism a hibás teljesítésért kellékszavatossággal tartozik. Kellékszavatossági igénye alapján a fogyasztó választása szerint: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a fogyasztó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Collectorism számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Collectorism költségére fogyasztó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. Fogyasztó a választott kellékszavatossági jogáról másikra térhet át. Az áttéréssel okozott költséget köteles a Collectorism-nek megfizetni, kivéve, ha az áttérésre mi adtunk okot, vagy az áttérés egyébként indokolt volt. Fogyasztó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a Collectirism-mel közölni. Fogyasztó és a Collectorism közötti szerződés esetén a hiba felfedezésétől számított két (2) hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős. Fogyasztó és a Collectorism közötti szerződés esetén a fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két (2) év alatt évül el.

XIII.      Mentesítés

Amennyiben egy vagy több felhasználóval szemben vita merül fel, Ön a Collectorism-mel szemben lemond minden fajta és természetű, ismert és ismeretlen, az ilyen jogvitával kapcsolatos vagy abból fakadó követelésekről, igényekről és kártérítésről (ideértve a tényleges- vagy következménykárokat egyaránt). A jelen mentesítés megadásával egyidejűleg Ön kifejezetten lemond minden olyan (akár jogszabályon alapuló, akár egyéb) védelemről a hatályos jogszabályok által lehetővé tett mértékig, amely ellenkező esetben csak a jelen mentesítés elfogadásakor az Ön javára fennálló ismert vagy fennállónak hitt követetésekre korlátozná a követelések körét.

XIV.      Kártalanítás

Ön vállalja, hogy kártalanítani fog és felment minket bármely harmadik személy minden olyan követelése és igénye alól, ideértve az ésszerű mértékű jogi költségeket is, amely a jelen Szerződés Ön által történő megsértése, Szolgáltatásaink helytelen használatából, vagy bármely jogszabály, illetve harmadik személyek jogainak Ön által történő megsértéséből fakad.

XV.       Elállás és felmondás joga

A vásárlás vagy csereügylet a vonatkozó tranzakciós gomb megnyomása előtt bármikor, következmények nélkül megszakítható, a Felhasználó elállhat a szerződéstől. A jogszabály szerint a fogyasztónak minősülő Felhasználó a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II. 26.) Kormányrendelet (a továbbiakban: “Kormányrendelet”) 20.§-a értelmében indokolás nélküli elállási és felmondás joggal rendelkezik a Szolgáltatások vonatkozásában. A Szolgáltatások igénybevétele esetén a felmondás jogát a legegyszerűbben úgy gyakorolhatja, ha töri a felhasználói fiókját. A fogasztónak minősülő felhasználót szintén elállási jog illeti meg valamely másik, vállalkozásnak minősülő Felhasználóval szemben, a Kormányrendelet rendelkezései értelmében. Ezt az elállási jogát az eredeti adásvételi ügylet létrejöttétől számított 14 naptári napon belül gyakorolhatja, az eladó részére küldött elektronikus levelezési címre eljuttatott nyilatkozattal. A nyilatkozatnak egyértelműnek kell lennie, és egyértelműen meg kell jelölnie nevét, címét, regisztrált felhasználó fiókját, valamint a szerződés pontos dátumát és típusát, továbbá igazolnia kell, az alapul fekvő adásvételi ügylettől való elállást is. Az elállásról, illetve felmondásról szóló nyilatkozat a következő formában is megküldhető:

A [*] részére Alulírott, [*], ezúton gyakorlom szerződéstől történő elállási/felmondási jogomat a következő szerződés vonatkozásában:

Sz

Fogyasztó neve:

Fogyasztó címe:

Fogyasztó aláírása:

Dátum [kizárólag postai úton megküldött levél esetén]

Az elállási, illetve felmondási jog gyakorlása határidőben történik, ha azt a Felhasználó a Kormányrendeletben foglalt határidőben (tizennégy (14) napon belül) elküldi. A Felhasználót terheli annak bizonyítása, hogy az elállási vagy felmondási jogát a jelen bekezdésben foglaltakkal összhangban gyakorolta. A Felhasználó jelen pont szerinti jogának gyakorlása esetén haladéktalanul, de legkésőbb a nyilatkozat eladó által történő kézhezvételétől számított tizennégy (14) napon belül az eladó köteles visszatéríteni a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is. A visszatérítés során az eladó az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha a Felhasználó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezett hozzájárulását adja, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti. Az utalás költségeit a fogyasztó viseli. A felmondási jog gyakorlása esetén a megszűnés időpontjáig nyújtott szolgáltatásért járó ellenértékre a Collectorism jogosult, az ellenérték azon része, amely meghaladja a ténylegesen nyújtott szolgáltatás értékét, a Felhasználó részére visszatérítésre kerül. Az elszámolás során a Felhasználó által arányosan fizetendő összeget az ellenszolgáltatás adóval növelt teljes összege alapján kell kiszámítani. Ha azonban a Felhasználó bizonyítja, hogy a teljes összeg túlzottan magas, az arányos összeget a szerződés megszűnésének időpontjáig teljesített szolgáltatások piaci értéke alapján kell kiszámítani. A piaci érték megállapításánál az azonos tevékenységet végző vállalkozások azonos szolgáltatásának a szerződés megkötésének időpontja szerinti ellenértékét kell figyelembe venni. A Felhasználó a jelen bekezdés szerint köteles megtéríteni a Collectorism ésszerű költségeit, ha a Collectorism  a teljesítést a Felhasználó kifejezett, előzetes kérésére kezdte meg, és a teljesítés megkezdését követően gyakorolja a felmondási jogát. Az eladók belátásuk szerint saját szabályokat hozhatnak a pótlásra, a visszaküldésre és a visszatérítésre vonatkozóan abban az esetben, ha a listázásban részletes információkat nyújtanak. Kérjük, vegye figyelembe, hogy bizonyos joghatóságokban ez kötelező is lehet. Minden vevő számára erősen ajánljuk, hogy figyelmesen olvassa el és értelmezze az erre vonatkozó szabályokat. Ha ezzel kapcsolatos kérdése van forduljon a konkrét eladóhoz. Hangsúlyozzuk, hogy minden a Weboldalon eladni/cserélni szándékozó, vállalkozásnak minősülő felhasználónak kötelessége a vonatkozó fogyasztói jogok betartása, és az ezekkel kapcsolatos, fogyasztóknak történő információszolgáltatás. A fenti szabályok a csereügsletekre is megfelelően irányadók lehetnek. Egyebekben, Ön visszatérítést kérhet a PayPaltól is. A vételár visszatérítésre, valamint a kapcsolódó díjakra és költségekre vonatkozó információkért látogassa meg a PayPal honlapját  https://www.paypal.com/hu/selfhelp/home.

XVI.      Panaszok kezelése; Ügyfélszolgálat

A Collectorism Ügyfélszolgálata a Szolgáltatásokkal kapcsolatos panaszokat postán, illetve az info@collectorims.com email címen fogadja. A panaszokat, felhasználói kérdéseket az ügyfélszolgálat írásban, a Felhasználó által megadott e-mail címre küldött e-mail útján válaszolja meg. A Collectorism a székhelyen személyesen nem fogad panaszokat. Kivizsgáljuk az összes, a fentiek szerint beérkező panaszt, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az a lehető legrövidebb időn belül érdemben orvoslásra vagy megválaszolásra kerüljön. A panaszkezelésre a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (a továbbiakban: “Fgytv.”) rendelkezései irányadók. A Collectorism a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel és a Felhasználónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi. A jegyzőkönyv tartalmazza (i) a Felhasználó nevét, lakcímét, (ii) a panasz előterjesztésének helyét, idejét, módját, (iii) a panasz részletes leírását, (iv) a Felhasználó által bemutatott iratok, dokumentumok jegyzékét, (v) a Collectorism álláspontját (negatív válasz esetén az indokolást is), (vi) a jegyzőkönyvet felvevő személy nevét és aláírását, (vii) a keltezést (hely és idő) és (viii) a panasz egyedi azonosítószámát. A panaszt annak beérkezését követő harminc (30) napon belül írásban érdemben megválaszoljuk és intézkedünk annak közlése iránt. Ennél rövidebb határidőt jogszabály, hosszabb határidőt törvény állapíthat meg. A panaszt elutasító álláspontunkat megindokoljuk. A Collectorism a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát az Fgytv. értemében öt (5) évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatni. A panaszok elbírálására a Collectorism és a Felhasználó közötti jogviszony keretén belül, egyedileg kerülhet sor. A panasz elutasítása esetén a Collectorism írásos válasza indoklást tartalmaz, továbbá abban tájékoztatást nyújtunk a jogorvoslati lehetőségekről, így Önt írásban tájékoztatja arról, hogy panaszával – annak jellege szerint – mely hatóság vagy a békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell továbbá az illetékes hatóság, illetve a fogyasztó Felhasználó esetén a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület székhelyét, telefonos és internetes elérhetőségét, valamint levelezési címét, valamint hogy a Collectorism fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi-e a békéltető testületi eljárást. Amennyiben a Felhasználó a Collectorism válaszát nem tartja kielégítőnek, különösen az alábbi szervekhez fordulhat

 1. Fogyasztónak minősülő Felhasználó – ha önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységi körén kívül eső célok érdekében jár el a Szolgáltatások igénybevétele során – a területi gazdasági kamarák mellett működő független, a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti illetékes (vagy ennek hiányában a Budapesti Békéltető Testület eljárását kezdeményezi, melynek elérhetőségei: http://bekeltet.hu/; 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310., Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.; e-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu, Fax: 06 (1) 488 21 86, Telefon: 06 (1) 488 21 31.), illetve kérelme szerinti békéltető testülethez fordulhat, melyek hatáskörébe tartozik a fogyasztó és a Társaság közötti, a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy (a továbbiakban: fogyasztói jogvita) bírósági eljáráson kívüli rendezése, és e célból egyezség létrehozásának megkísérlése, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntés hozatala a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. Az eljárás részletes szabályait az Fgytv. tartalmazza.
 2. Fogyasztónak minősülő Felhasználó a fogyasztóvédelmi hatósági jogkört gyakorló, területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhat. Az eljárás részletes szabályait a Fgytv., a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. tv., valamint az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. tv. tartalmazza. A Fogyasztó a lakóhelye szerint illetékes járási hivatalhoz fordulhat az alábbi linken megtalálható elérhetőségeken: http://jarasinfo.gov.hu/.

Amennyiben a felhasználó a fogyasztói jogvitát online szeretné lefolytatni és rendezni, azt megteheti a http://ec.europa.eu/odr alatt található online vitarendezési platformon keresztül, ahol a Collectorism e-mailcímeként az info@collectorism.comszolgál. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Hivatalának elérhetőségei: levélcím, 1525 Budapest, Pf., 75; info@nmhh.hu.

XVII.     Jogsértések bejelentése

Amennyiben valamely vélelmezett jogsértés tekintetében a vizsgálatunk pozitív eredménnyel zárul, olyan lépéseket teszünk, amelyeket – saját mérlegelési körünkben – megfelelőnek tartunk. Ilyen lépések lehetnek különösen a felhasználói fiók felfüggesztése vagy törlése, a felhasználó elleni jogi lépések megtétele vagy a hatáskörrel rendelkező hatóságok felkeresése, részükre a kérdéses tranzakcióról vagy felhasználói adatokról információ szolgáltatása. Minden szükséges késedelem nélkül megszüntetjük a hozzáférést minden olyan adathoz, amely harmadik felek jogait sérti, amint az adott adat sértő mivolta tudomásunkra jut a harmadik felek panaszain keresztül vagy saját nyomozásunk eredményeképpen vagy más egyéb forrásból. A Collectorism nem felelős semmilyen módon azért, mert bármely adat hozzáférését megszünteti, és mert megteszi a szükséges lépéseket, amelyeket saját belátása szerint szükségesnek tart, hogy a folyamatban lévő jogsértéseket megszüntesse, és a jövőbelieket megelőzze.

XVIII.    Vitás helyzetek más felhasználókkal

Amennyiben egy másik felhasználóval nem fizetéssel kapcsolatos vitája támad, javasoljuk, hogy forduljon a PayPalhoz, ahol rendezni tudják a vitát. További információért látogasson el a https://www.paypal.com/webapps/mpp/security/seller-dispute-resolution honlapra. A Collectorism a felhasználók magatartásából fakadó kockázata elketülése érdekében javasolhatja a PayPal részére, hogy a felhasználó PayPal fiókjában tárolt forrásokhoz való hozzáférést bizonyos esetekben korlátozza, figyemmel többek között az eladó eladási mutatóira, eladási teljesítményére stb. A jelen Felhasználó Szerződés elfogadásával Ön ezt kifejezetten tudomásul veszi.

XIX.      Vegyes rendelkezések

A Felhasználói Szerződés eltérő rendelkezésének hiányában, ha a Felhasználói Szerződés bármely rendelkezése érvénytelen, semmis vagy bármely más okból nem érvényesíthető, az a további rendelkezések érvényességét és érvényesíthetőségét nem befolyásolja, az ilyen rendelkezés kihúzottnak tekintendő. A jelen Felhasználói Szerződésből eredő jogainkat saját belátásunk szerint engedményezhetjük vagy átruházhatjuk az ilyen engedményezésről vagy átruházásról szóló értesítésnek az Ön e-mail címére történő megküldésével. A jelen Felhasználói Szerződés alatti jogok és kötelezettségek nem engedményezhetőek és nem átruházhatók, kivéve, ha a mi ahhoz előzetesen írásban hozzájárulunk. A fejezetcímek csak tájékoztató jellegűek, és nem korlátozzák az egyes szakaszok hatályát vagy szabályozási mértékét. Amennyiben az Ön vagy mások által történő szabályszegések esetén elmulasztunk lépéseket tenni, az semmi esetre sem tekinthető úgy, hogy lemondunk jogérvényesítésünkről a későbbi vagy hasonló szabálysértések esetére. Nem garantáljuk, hogy a jelen Felhasználói Szerződés megsértése esetén minden esetben eljárunk. Amennyiben egy társaság nevében hoz létre és használ Felhasználói fiókot, a Felhasználó kijelenti, hogy az ilyen vállalkozás megfelelően megalakult és érvényesen létező, és a Felhasználó jogosult az ilyen társaság képviseletében eljárni, a társaság vonatkozásában a jelen Szabályzat rendelkezéseinek kötőerejét elismerni. Az ilyen Kereskedői fiók az adott társaság tulajdonában és irányítása alatt áll. A jelen Szabályzat semmilyen ügynöki, partnervállalkozási, közös vállalati, munkáltatói, vagy márkahasználati (franchise) jogviszonyt nem hivatott létrehozni. Az ilyen fiók nevéből ki kell derüljön, hogy kereskedőről van szó. A Szabályzat, az Adatvédelmi Szabályzat és valamennyi egyéb szabályzat meghatározzák a Felhasználó és Társaság közötti teljes megállapodást, és felülírnak minden korábbi megállapodást a felek között. A Felhasználó és a Collectorism, mint felek, esetleges jogvitáira a Polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény („Pp.”) általános hatásköri és illetékességi szabályai az irányadóak. A jelen Szabályzat és a Collectorism által működtetett online piactéren a magyar jog irányadó, kivéve, ha a felhasználók egymás közötti tranzakciójuk során más joghatóságot kötnek ki, vagy a tranzakcióra nem a magyar jog irányadó. A felelősségünk kizárására, a jogviták rendezésére, az irányadó jogra vonatkozó rendelkezések, valamint azon kötelezettsége, hogy érvényesít velünk szemben kártérítést, fennmaradnak a Szabályzat megszűnése esetén is. A Collectorism az általa üzemeltetett szerverek és egyéb berendezések (ide értve a hálózati kapcsolatot biztosító infrastruktúra) működtetése kapcsán a szükséges védelmi intézkedéseket elvégezte és fenntartja, folyamatosan frissíti. Az eszközök megfelelő elhelyezéséről és fizikai védelméről gondoskodik, illetve a tárolt adatok védelmét a rendelkezésre álló informatikai eszközök révén biztosítja. A Weboldal böngészőfüggetlen módon együttműködik valamennyi operációs rendszerrel. A Felhasználó szerződést jogunkban áll módosítani, amelyről előzetes értesítést küldünk a Felhasználóknak, illetve a honlapon közzétesszük a módosítást.

A Collectorism által végzett értékbecsléssel kapcsolatban felmerülő felelősség korlátairól szóló szabályzat

Ez a szabályzat a Felhasználó Szerződés részét képezi, és kizárólag azzal együtt olvasandó és értelmezendő. A Collectorism a Felhasználó Szerződésben meghatározott feltételek szerint az értékbecslési szolgáltatást korlátozott ideig ingyenesen végzi, ezután pedig a vonatkozó szabályzatban meghatározott díj ellenében. Amennyiben a Collectorism az értékbecslési szolgáltatást  ingyenesen végzi, a szolgáltatás ingyenességére tekintettel semmilyen felelősséget nem visel.

Az értékbecslést a Collectorism a Felhasználó által rendelkezésre bocsátott adatok, így elsősorban az értékbecslés tárgyáról készült fénykép alapján végzi. A fentiekre tekintettel az értékbecslés során meghatározott érték indikatív. A Collectorism kizárja minden felelősségét bármely kárért, amely abból ered, hogy a Felhasználó nem minden információt vagy nem megfelelő időben bocsátott  a Collectorism rendelkezésére. Amennyiben a Collectorism az értékbecslési szolgáltatás nyújtása során további adatok rendelkezésére bocsátását igényli, úgy azt az indikatív ár meghatározása érdekében teszi, és ebből fakadóan, az információ szolgáltatás nem zárja ki az ebben a szabályzatan foglalt felelősség korlátozását.

Indikatív jellegéből fakadóan, a Collectorism által végzett értékbecslés magánszakértői véleménynek minősül, és azt semmilyen körülmények között nem lehet hivatalos értékbecslésnek tekinteni, ebből fakadóan pedig az értékbecslést nem lehet felhasználni – többek között – a következő eljárásokban:

 • bármely érték meghatározására polgári peres- vagy nemperes eljárásokban;
 • pénzbeli érték meghatározására büntetőeljárásban;
 • biztosítási szerződés megkötése esetén, a biztosított tárgy értékének meghatározására; vagy létező biztosítási kötvény szerinti kifizetés esetén a fizetendő összeg meghatározására;
 • adóalap vagy jövedelem meghatározására bármely vizsgálat vagy más eljárás illetékes adóhivatal általi lefolytatása során;
 • bármely hivatalos eljárásban bármely tény bizonyítására, amennyiben az adott eljárás szabályai a tény bizonyítására speciális követelményeket támasztanak.

A Collectorism kizárólag az értékbecslést megrendelő felhasználó felé tartozik felelősséggel; ezért harmadik személyek, szervezetek vagy bármely jogi entitások nem támaszthatnak igényt a Collectorism-mel szemben az értékbecslés alapján, akkor sem, ha a harmadik személy, szervezet vagy más jogi entitás az értékbecslés tárgyával kapcsolatos tranzakcióban részes fél, vagy az értékbecslés tárgyának tulajdonosává válik.

A Collectorism által végzett értékbecslés indikatív jellegéből fakadóan, amennyiben az értékbecslés ellenszolgáltatás fejében történt, a Collectorism felelőssége az ellenértékként felszámított díj legfeljebb kétszerese. 

A Collectorism Kft. (a továbbiakban: „Társaság”) az érintettek jogainak biztosítása céljából az alábbi adatvédelmi szabályzatot teszi közzé:

Adatkezelő megnevezése:            Collectorism Kft.

Adatkezelő cégjegyzékszáma:       Cg. 07-09-028170

Adatkezelő székhelye:                2465 Ráckeresztúr, Kossuth Lajos utca 52/2.

Adatkezelő elektronikus elérhetősége:      info@collectorism.com

Adatkezelő képviselője:               Kováts Dávid ügyvezető

A Társaságnál az adatkezelésért felelős személy: Kováts Dávid

Jelen tájékoztató előírásait a Társaság adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatának előírásaival összhangban kell értelmezni. Amennyiben a személyes adatok védelmével kapcsolatosan ellentmondás áll fent jelen rendelkezések és a bármely más, jelen tájékoztató közzététele előtt hatályba lépett szabályzat előírásai között, úgy abban az esetben jelen tájékoztató rendelkezései az irányadóak.

A jelen tájékoztatóban használatos rövidítések jegyzéke:

GDPR                                     AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról (általános adatvédelmi rendelet/general data protection regulation)

Infotv.                                    az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv.

Szvtv.                                    a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. tv.

Ptk.                                       a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv.

Mt.                                        a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. tv.

Mvt.                                       a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. tv.

 1. A tájékoztató célja és hatálya

A Társaság jelen tájékoztató elérhetővé tételével biztosítani kívánja a GDPR és az Infotv. rendelkezéseinek való megfelelést és az érintettek adatvédelmi jogainak érvényesülését.

A tájékoztató 2018. május 25-től kerül közzétételre.

 • Fogalmak

A jelen tájékoztató fogalmi rendszerében jogszabály alatt Magyarország területén alkalmazandó jogszabályok értendők, különösen a GDPR és az Infotv. A GDPR és az Infotv. esetleges ütközése esetén a GDPR rendelkezései irányadók.

A jelen tájékoztatóban használt fogalmak jelentése megegyezik a GDPR-ban és az Infotv.-ben használt fogalmak jelentésével.

Személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ. Azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

Különleges adat: a faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok;

Adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség, vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének célját és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

Címzett: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség, vagy bármely egyéb szerv, akivel, vagy amellyel a személyes adatot közlik;

Az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

Nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

Adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

 • Az adatkezelés alapvető szabályai

A Társaság eljárása során kizárólag az adatvédelmi jogszabályok rendelkezéseivel összhangban végez adatkezelést, illetve adattovábbítást. Minden a Társaság nevében eljáró személy kizárólag a feladatköre ellátása érdekében ismerheti meg és használhatja fel a személyes adatokat, és csak a feladatkörének ellátásához szükséges személyes adatokhoz kaphat hozzáférést.

 • Az adatkezelés alapelvei

A személyes adatok kezelése során a Társaság köteles betartani a GDPR 5. cikkében rögzített adatkezelési elveket, amelyek az alábbiak:

 • az adatkezelést jogszerűen, tisztességesen és az érintett számára átláthatóan kell végezni;
 • az adatok gyűjtése csak előre meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történhet és az adatkezelésnek a teljes folyamat során meg kell felelnie e célnak;
 • csak a cél szempontjából megfelelő, releváns adatok kezelhetők és csak a szükséges körben;
 • az adatoknak pontosnak és naprakésznek kell lenniük;
 • az adatokat tárolni csak a cél eléréséhez szükséges ideig lehet;
 • technikai és szervezeti szempontból biztosítani kell az adatok biztonságát, a jogosulatlan hozzáféréssel, a véletlen elvesztéssel vagy megsemmisítéssel, károsodásával szembeni védelmet is ideértve; és
 • a fenti elveknek való megfelelést bizonyítani kell tudni.
 •  Az adatkezelés jogalapjai

A személyes adatok kezelése kizárólag akkor és annyiban jogszerű, amennyiben

 • az adatkezelést jogszabály írja elő kötelezően;
 • az érintett hozzájárulását adta; vagy
 • jogszabály felhatalmazást ad az adatkezelésre, amelynek esetei a GDPR 6. cikke alapján:
  • az adatkezelés az érintettel kötött szerződés teljesítéséhez vagy kötendő szerződés kapcsán az érintett által kívánt lépések megtételéhez szükséges;
  • az adatkezelés Társaság jogi kötelezettségének teljesítéséhez szükséges;
  • az adatkezelés az érintett vagy egy másik természetes személy létfontosságú érdekeinek védelme miatt szükséges;
  • az adatkezelés a Társaság vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha ezen érdekekkel szemben elsőbbséget élveznek az érintett olyan érdekei vagy alapvető jogai, amelyek személyes adatok védelmét teszik szükségessé.

Ha az adatkezelés az érintett hozzájárulásán alapul, a hozzájárulás megfelelő, ha az érintett írásban, elektronikusan vagy szóban hozzájárulást ad. A hozzájárulás megtörténtét a Társaság köteles a hatóság kérésére igazolni. A Társaság kötelezi a nevében adatkezelést végző személyeket, hogy a hozzájárulást papír alapon aláírva szerezzék be és őrizzék meg, vagy a hozzájárulás úgy is beszerezhető, hogy az érintett e-mailen küldi meg a hozzájárulását, szkennelt aláírt nyilatkozatban vagy az e-mail szövegében írva, valamint úgy is, hogy a Társaság e-mail üzenetben küld egy link-et, ahol az érintett egy négyzet elektronikus úton való kipipálásával megadja a hozzájárulását. Az e-mailen adott hozzájárulásokat ki kell nyomtatni és meg kell őrizni. A szóban adott hozzájárulást hangfelvétel nélkül nehéz bizonyítani, így a Társaság a hozzájárulás szóban történő beszerzését kizárja. Kivételes esetekben, ha a hozzájárulás másként nem szerezhető be, az ügyvezető írásbeli engedélyével történhet szóbeli hozzájárulás alapján adatkezelés. Ennek feltétele, hogy a hozzájárulás megadása igazolható. A hallgatás, az előre kipipált négyzet vagy inaktivitás semmilyen esetben nem minősülhet hozzájárulásnak.

A különleges adatok kezelése kizárólag akkor és annyiban jogszerű, amennyiben

 • az adatkezelést jogszabály írja elő kötelezően;
 • az érintett kifejezett hozzájárulását adta; vagy
 • jogszabály felhatalmazást ad az adatkezelésre, amelynek esetei a GDPR 9. cikke alapján:
  • az adatkezelés a munkajog vagy társadalombiztosítás területén fennálló kötelezettség teljesítéséhez vagy jog gyakorlásához szükséges;
  • az érintett az adatot bizonyíthatóan közzétette;
  • az adatkezelés az érintett vagy egy másik természetes személy létfontosságú érdekeinek védelme miatt szükséges és az érintett hozzájárulást fizikai vagy jogi okból nem tud adni;
  • az adatkezelés jogos igények megalapozásához, érvényesítéséhez vagy ellene való védekezéshez szükséges;
  • az adatkezelés a megelőző vagy foglalkozás-egészségügy céljából, a munkavállaló munkaalkalmasságának felmérése, orvosi diagnózis vagy egészségügyi vagy szociális szolgáltatásnyújtás céljából szükséges;
  • vagy egyéb - a Társaságnál fel nem merülő - okból szükséges, mint pl. alapítványok és egyéb non-profit szervezetek tevékenységéhez, alapvető közérdekből, közegészségügyi közérdekből, közérdekű, tudományos vagy történeti célú archiválás céljából.

A Társaság személyes adatot kizárólag jogszabályi előírás vagy a fenti jogalapok valamelyikének fennállása esetén, a tevékenység végzéséhez szükséges célból kezel, a cél eléréséhez szükséges minimális mértékben és időtartamig. Az adatkezelés minden szakaszában meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljának és amennyiben az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok kezelése egyébként jogellenes, az adatok törlésre kerülnek. Az adatkezelés jogalapjának minden adatkezelési cél tekintetében fenn kell állnia, így pl. az érintetti hozzájárulást minden egyes cél tekintetében külön-külön be kell szerezni.

 •  Tájékoztatási kötelezettség az adat felvétele előtt

Amennyiben a személyes adatokat közvetlenül az érintettől gyűjtik, a Társaság az adat felvétele előtt közli az érintettel a GDPR 13. cikk (1) bekezdésében meghatározott információkat, amelyek az alábbiak:

 • a Társaságnak mint adatkezelőnek és képviselőjének a személye és elérhetőségei;
 • a tervezett adatkezelés célja
 • a tervezett adatkezelés jogalapja
 • ha az adatkezelés a Társaság vagy harmadik személy jogos érdeke alapján történik, az érdek megnevezése
 • személyes adatok címzettjei (kik ismerhetik meg az adatokat)
 • a tervezett adattovábbítás EU-n kívüli országba annak megjelölésével, hogy az Európai Unió Bizottságának határozata alapján ezen országban megfelelő-e a személyes adatok védelme, a GDPR 46. cikkében, a 47. cikkében vagy a 49. cikke (1) bekezdésének második albekezdésében említett adattovábbítás esetén a megfelelő és alkalmas garanciák megjelölése, valamint az azok másolatának megszerzésére szolgáló módokra vagy az azok elérhetőségére való hivatkozás;
 • az adatok tárolásának időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
 • az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint az érintett adathordozhatósághoz való joga;
 • az érintett azon joga, hogy tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen, ezt a tájékoztatást az első kapcsolatfelvételkor kell megtenni, más információktól elkülönítetten megjelenítve;
 • ha az adatkezelés hozzájáruláson alapul, akkor tájékoztatás a hozzájárulás visszavonásának jogáról;
 • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
 • az adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az érintett köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményekkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása.

Amennyiben a személyes adatokat a Társaság nem közvetlenül az érintettől szerezte meg, köteles ésszerű határidőn, de legkésőbb egy hónapon belül vagy ha ez korábbi, akkor az érintettel való első kapcsolatfelvételkor vagy ha mással is közlik az adatokat, akkor az első közléskor, az érintett rendelkezésére bocsátani a fent felsorolt információkat, valamint az adatok forrását és azt megnevezni, hogy az adatok nyilvánosan hozzáférhető forrásokból származnak-e.

Az érintett részére a tájékoztatást mindig tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva kell nyújtani. Az információkat írásban vagy más bizonyítható módon, pl. e-mail útján kell megadni.

 •  Adattovábbítás az EU-n kívülre

Személyes adatok EU-n kívüli országba való továbbítása előtt, valamint az érintett részére a továbbításról szóló tájékoztatás nyújtása előtt az eljáró személy köteles az adattovábbításhoz és a tájékoztatás nyújtásához a Társaságnál az adatvédelemért felelős személy jóváhagyását beszerezni. Az adatvédelemért felelős személy köteles az adattovábbítás tekintetében a GDPR V. Fejezetében foglaltakat maradéktalanul betartani és az adatkezelésben résztvevő személyekkel betartatni. Az adatvédelemért felelős személy az adattovábbításokat bevezeti a szabályzat 1. sz. mellékletét képező adattovábbítási nyilvántartásba.

 •  Titoktartási kötelezettség

A Társaság adatkezelést végző munkavállalói és a Társaság megbízásából az adatkezelésben résztvevő, annak valamely műveletét végző adatfeldolgozók és munkavállalóik, valamint mindazon személyek, akik az adatokhoz hozzáférési joggal rendelkeznek, kötelesek a megismert személyes adatokat megőrizni és szabályzat 2. sz. mellékletében meghatározott tartalommal titoktartási nyilatkozatottenni.

 •  Az adatok kijavítása és törlése

Ha a Társaságnál bármely személy tudomást szerez arról, hogy a Társaság által kezelt személyes adat hibás, hiányos, vagy időszerűtlen, köteles azt haladéktalanul jelezni a Társaságnál az adatvédelemért felelős személynek, aki köteles a bejelentést megvizsgálni és a vizsgálat eredményétől függően az adatkezelést végző munkavállalónak utasítást adni az adat kijavítására vagy törlésére.

Ha a Társaságnál bármely személy tudomást szerez arról, hogy az adatkezelés célja megvalósult vagy az adatkezelés határideje letelt, köteles azt haladéktalanul jelezni a Társaságnál az adatvédelemért felelős személynek, aki köteles a bejelentést megvizsgálni és a vizsgálat eredményétől függően az adatkezelést végző munkavállalónak utasítást adni az adat törlésére. A törlés az adatot tartalmazó irat visszaállíthatatlan megsemmisítésével vagy az ilyen file visszaállíthatatlan törlésével történik, úgy hogy az adat ne legyen újra visszanyerhető.

 •  Adatfeldolgozók igénybevétele

A Társaság bizonyos személyes adatok kezelésére, adatfeldolgozót vehet igénybe, pl. bérszámfejtés külső könyvelő által. A Társaság megbízásából adatfeldolgozói tevékenységet végző személyekre vonatkozó adatvédelmi kötelezettségeket az adatfeldolgozóval kötött megbízási szerződésben kell előírni. Az adatfeldolgozóval a Társaság olyan adatfeldolgozói megállapodást köt, amely tartalmazza legalább a szabályzat 3. sz. mellékletében meghatározott rendelkezéseket.

 • Adatvédelmi hatásvizsgálat

Ha a Társaság tevékenysége során olyan új adatkezelési művelet merül fel, amelyet jelen szabályzat 7. pontja nem tartalmaz és az annak jellegére, hatókörére, körülményére és céljaira figyelemmel valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, akkor a Társaság a tervezett adatkezelést megelőzően hatásvizsgálatot végez arra vonatkozóan, hogy a tervezett adatkezelési műveletek a személyes adatok védelmét hogyan érintik.

 • Az érintettek jogai és a jogok érvényesítése a Társaságnál

Az érintett a Társasággal szemben a Társaság általi adatkezeléssel összefüggő jogai érvényesítésével kapcsolatos kérelmeit az adatvedelem@collectorism.hu e-mail címre vagy más módon is eljuttathatja a Társaság részére.

 •  Az érintett jogai

A tájékoztatáshoz való jog

Az érintett kérésére a Társaság köteles tájékoztatást adni az érintettnek arról, hogy kezel-e vele kapcsolatban személyes adatot, ha igen, akkor köteles az érintettet az alábbiakról is tájékoztatni:

 1. az adatkezelés célja;
 2. az érintett személyes adatok kategóriái;
 3. azon címzettek vagy címzettek csoportjai, akikkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják;
 4. a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
 5. az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen;
 6. a NAIH-hoz címzett panasz benyújtásának joga;
 7. ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
 8. ha harmadik országba, vagy nemzetközi szervezethez történő adattovábbításra kerül sor.

A Társaság a Társaságnál az adatvédelemért felelős személy útján a kérelem beérkezését követő 30 napon belül ingyenesen látja el az érintettet a szükséges tájékoztatással. A Társaság a személyes adatok másolatát kérelemre az érintett rendelkezésére bocsátja. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmét, a fenti információkat elektronikus formában kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha az érintett másként kéri. Ha a Társaság nem tesz intézkedést az érintett kérelme nyomán, haladéktalanul, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül, tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okáról, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be a NAIH-nál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

A helyesbítéshez való jog

Az érintett kérésére a Társaság indokolatlan késedelem nélkül köteles az érintettre vonatkozó pontatlan személyes adatokat helyesbíteni vagy, ha az az adatkezelés célja indokolja, a hiányos személyes adatokat az érintett kiegészítő nyilatkozata alapján kiegészíteni.

A törléshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a GDPR 17. cikk (1) bekezdésében rögzített esetekben kérésére a Társaság indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat. Ha a Társaság nyilvánosságra hozta a személyes adatot és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő egyéb adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a GDPR 18. cikk (1) bekezdésében rögzített esetekben kérésére a Társaság korlátozza az adatkezelést. A Társaság az érintettet, akinek a kérésére korlátozták az adatkezelést, az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

A Társaság minden olyan címzettet tájékoztat valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, vagy amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. A Társaság kérésre az érintettet is tájékoztatja e címzettekről.

Az adathordozhatósághoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a GDPR 20. cikk. (1) bekezdésében rögzített esetekben a rá vonatkozó, általa a Társaság rendelkezésére bocsátott személyes adatokat a Társaságtól tagolt, számítógéppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa. A Társaság – amennyiben ez technikailag megvalósítható – az érintett kérelmére a személyes adatokat közvetlenül továbbítja az érintett által megjelölt adatkezelő részére.

A tiltakozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon személyes adatainak a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének e) vagy f) pontján alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben a Társaság csak akkor kezelheti tovább a személyes adatokat, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 •  Eljárás az érintett jogai érvényesítésére vonatkozó kérelme esetén

1. lépés: a munkavállaló, aki kézhez kapja a kérelmet köteles azt haladéktalanul a                         Társaságnál az adatvédelemért felelős személy részére továbbítani.

2. lépés: az adatvédelemért felelős személy köteles a kérelmet legkésőbb 3 napon belül – szükség esetén haladéktalanul - megküldeni az ügyvezetőnek,

3. lépés: az ügyvezető a kérelem hozzá érkezésétől számított 5 napon belül dönt a kérelem megalapozottságáról és végrehajthatóságáról

4. lépés: az adatvédelemért felelős személy köteles az érintett kérelmének megalapozottsága esetén a kérelem teljesítését végrehajtani legkésőbb kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül, szükség esetén haladéktalanul.

5. lépés: az adatvédelemért felelős személy köteles a kérelem beérkezésétől legkésőbb 30 napon belül a Társaság írásbeli válaszát elkészíteni, amely tartalmazza a kérelem alapján hozott intézkedéseket is és az érintett részére megküldeni. Ha a kérelem nem megalapozott, az elutasító választ megfelelően indokolni köteles és tájékoztatja az érintettet jogorvoslati lehetőségeiről.

 •  A Társaság felelőssége a jogellenes adatkezelésért

A Társaság az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott vagyoni és nem vagyoni kárt megtéríti. A Társaság mentesül az okozott kárért való felelősség megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kár előidéző eseményért őt semmilyen módon nem terheli felelősség. A Társaság szintén nem téríti meg azt a kárt, amennyiben az a károsult szándékos magatartásából származott.

A Társaság szervezetén belül az adatkezelést ténylegesen végző személy felelős az adatok jogszerű kezeléséért, megváltoztatásáért, törléséért, harmadik személy(ek) részére való átadásért, továbbításáért és dokumentálásáért.

 •  Panasz

Az érintett a Társaság adatkezelési tevékenységével kapcsolatban panasszal az alábbi szervhez fordulhat:

név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

székhely: 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

honlap: www.naih.hu

 • A Társaság által nyújtott szolgáltatást igénybevevő felhasználók tekintetében megvalósuló adatkezelés

A Társaságnál megvalósuló adatkezelések tekintetében adatkezelő a Társaság és az adatkezelések helye: A Társaság 2465 Ráckeresztúr, Kossuth Lajos utca 52/2. alatti székhelye. A felhasználók adatai a GoogleDrive felhőszolgáltató szerverein kerülnek tárolásra, amely szolgáltatóval a Társaság adatfeldolgozói szerződést köt.

A Társaság az általa üzemeltetett https://hu.collectorism.com/ honlapon történő regisztráció útján biztosítja a szolgáltatását. Az érdeklődők az „ingyenes regisztráció” gombra kattintva regisztrálhatnak a honlapon a kért – alább részletezett adatok megadásával. A honlap biztosítja a közösségi média szolgáltatókon (Facebook, Google+) keresztül történő azonosítást és az ilyen fiókok útján történő bejelentkezést. Bejelentkezést követően a felhasználó a szolgáltatást akkor veheti igénybe, ha megelőzően kitölti a „Személyes adatok” fül alatt található mezőket. A „Személyes adatok” utóbb a felhasználó által szerkeszthetőek.

A regisztráció nem életkorhoz kötött, de 16. évet be nem töltött személyek esetén adatokat a társaság csak szülői jóváhagyással kezel 

Tájékoztatás az adatkezeléssel kapcsolatban
kezelt adatok köre felhasználó neve, (2) e-mail címe; (3) felhasználó arcképe egyéb a felhasználó által megadott hozzá köthető kép, (4) jelszava; (5) születési dátuma; (6) lakóhelyének országa; városa; (7) felhasználó által önként megadott további információk; (8) felhasználó közösségi oldalainak linkje (Facebook; Twitter; Instagram; Pinterest) (9) PayPal e-mail cím; (10) PayPal vezetéknév, (11) PayPal keresztnév; (12) számlázási adatok: (i) név/cégnév, (ii) ország, (iii) megye, (iv) város, (v) irányítószám, (vi) cím; (vii) közösségi adószám (opcionális) (13) cookie-k; (14) felhasználó IP-címe.
adatkezelés célja (1)-(8) a Társaság által üzemeltetett honlap szolgáltatásának, a felajánlott tárgyak adásvételének, cseréjének biztosítása; (9)-(12) a fizetés biztosítása (13)-(14) érdeklődők internetes azonosító adatainak megismerése a szolgáltatás igénybevétele során történő ismételt azonosítás érdekében
kik ismerhetik meg az adatokat az ügyvezető, az IT megbízott, a honlap fejlesztője; GoogleDrive felhőszolgáltató, kijelölt munkavállalók.
adatkezelés jogalapja a jelentkező hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont)
adatkezelés időtartama az adatok a felhasználói fiók megszüntetésétől számított 7 napon belül törlésre kerülnek
adattárolás módja elektronikusan
felhasználó jogai adatkezeléssel kapcsolatban tájékoztatáshoz, helyesbítéshez, törléshez való jog, adatkezelés ellen tiltakozási jog, adathordozhatóság joga, hozzájárulás visszavonásának joga (részletesen ld. jelen tájékoztató 4. pont)

A Társaság által üzemeltett honlapon történő fizetés egyes esetekben a SimplePay alkalmazással történik. Ez esetben a Társaság a felhasználó által megadott adatokat továbbít az OTP Mobil Kft. (cégjegyzékszám: Cg. 01-09-174466; székhely: 1093 Budapest, Közraktár u. 30-32) részére. Az adatok továbbítása előtt a felhasználók külön nyilatkozattal járulhatnak hozzá ahhoz, amelyet a felugró szövegdobozban az adott rubrika jelzésével tesznek meg. A továbbított adatokat az OTP Mobil Kft. kezeli, a saját adatvédelmi szabályzata hatálya alatt, amely a következő linken érhető el:

http://simplepay.hu/vasarlo-aff

A továbbított adatok köre a következőkre terjedhet ki: (1); név; (2) emailcím; és (3) számlázási adatok : (i) név/cégnév, (ii) ország, (iii) megye, (iv) város, (v) irányítószám, (vi) cím.

 • Adatvédelmi incidens terv
 •  Belső eljárás adatvédelmi incidens esetén

Adatvédelmi incidens a biztonság olyan sérülését jelenti, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi. Ilyenek például egy hackertámadás az informatikai rendszeren, vagy céges laptop vagy mobiltelefon elvesztése, amely az ügyfelek kapcsolattartóinak nevét, telefonszámát, e-mailcímét stb. tartalmazza.

Az incidens észlelése és bejelentése

Valamennyi a szabályzat hatálya alá tartozó személy köteles azonnal igazolható módon jelezni, ha a kezelésében lévő, vagy rá vonatkozó személyes adat vonatkozásában olyan körülmény jut a tudomására, amely adatvédelmi incidens felmerülését jelenti vagy jelentheti. Kit kell értesíteni:

 1. az adatvédelemért felelős személyt
 2. Kováts Dávid
 3. és egyidejűleg e-mailen: incidens@collectorism.hu;

Az incidens@collectorism.hu külön e célra létrehozott e-mail címhez hozzáfér az ügyvezető, az adatvédelemért felelős személy és az aktuális IT megbízott. Ezen e-mail címet a jogosultak okostelefonján is aktiválni kell, hogy szükség esetén értesüljenek az incidensről. Az e-mail cím egyéb kommunikációra nem használható.

Adatvédelmi incidens bekövetkezése esetén az adatvédelemért felelős személy haladéktalanul értesíti az IT megbízottat, ha szükséges.

Amennyiben az incidens az értesítés időpontjában is fennáll és annak elhárítása haladéktalan intézkedést igényel, az adatvédelemért felelős személy ezt külön jelzi az IT-megbízott részére.

Vizsgálat

Az adatvédelemért felelős személy, és amennyiben az incidens elektronikus adatot érintett, az IT-megbízott az incidensről való tudomásszerzést követően haladéktalanul kivizsgálja az adatvédelmi incidenst. Ennek során az adatvédelemért felelős személy és amennyiben az incidens elektronikus adatot érintett, az IT-megbízott jogosult valamennyi szabályzat hatálya alá tartozó személy részére kérdéseket feltenni, valamennyi a Társaság tulajdonában vagy használatában lévő informatikai eszközhöz hozzáférni.

Az incidenssel érintett adatokat kezelő munkavállalók és megbízottak kötelesek ilyen esetben a felhasználónevüket és jelszavukat az IT-megbízott részére haladéktalanul megadni. Amennyiben az incidens vagy annak következményei az informatikai eszköz lefoglalása nélkül nem háríthatóak el, az IT-megbízott és az adatvédelemért felelős személy haladéktalanul kezdeményezi az érintett eszköz lefoglalását az ügyvezetőnél. A lefoglalás az incidens, vagy annak következményei elhárításának időtartamáig tarthat. A lefoglalásról jegyzőkönyvet kell felvenni.

Az adatvédelemért felelős személy és az IT-megbízott köteles 48 órán belül megvizsgálni a bekövetkezett adatvédelmi incidenshez vezető okokat és körülményeket, és az eredményről az ügyvezetőt haladéktalanul tájékoztatni. Az IT megbízott és az adatvédelemért felelős személy végrehajtja az ügyvezetővel egyeztetett szükséges és arányos intézkedéseket, hogy a bekövetkezett incidenst által okozott hátrányokat elhárítsa és hogy hasonló incidens ne ismétlődhessen meg.

Az adatvédelemért felelős személy és amennyiben az incidens elektronikus adatot érintett, az IT megbízott az adatvédelmi incidens azonosítását követően haladéktalanul megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy az incidens bekövetkezése előtti helyzet visszaállításra kerüljön. Ennek körében például a legutolsó mentésből megkísérli visszaállítani az adatvédelmi incidens bekövetkezése előtti adatállapotot.

Az ügyvezető az adatvédelmi incidens bekövetkeztét követően köteles haladéktalanul elrendelni az incidenssel érintett valamennyi informatikai eszköznél használt valamennyi felhasználói név és jelszó kötelező cseréjét.

Amennyiben a legutolsó rendelkezésre álló mentésből az adatvédelmi incidens bekövetkezése előtti adatállapottal azonos állapot nem állítható helyre, a Társaság valamennyi munkavállalója és megbízottja felszólításra kerülhet, hogy írásban nyilatkozzon egy munkanapon belül, hogy a legutolsó mentés időpontjától az adatvédelmi incidens bekövetkeztének időpontjáig milyen adatkezelési tevékenységet folytatott. A nyilatkozatokat a Társaságnál az adatvédelemért felelős személy részére kell leadni, aki azokat megvizsgálva – az ügyvezetővel és szükség esetén az IT megbízottal egyeztetve - tájékoztatást ad az incidenssel érintett adatokat kezelő munkavállaló vagy megbízott számára, hogy az incidens következményeit milyen módon orvosolja. Az incidenssel érintett adatokat kezelő személy köteles az adatvédelemért felelős személy által javasoltakat végrehajtani és dokumentálni.

Amennyiben az adatvédelmi incidens hatósági intézkedést (pl. büntetőfeljelentés) igénylő cselekményt valósít meg, a Társaságnál az adatvédelemért felelős személy köteles a hatóság intézkedését legkésőbb 15 napon belül kezdeményezni.

Amennyiben az adatvédelmi incidens érinti az adatfeldolgozók tevékenységét is, a Társaságnál az adatvédelemért felelős személy az adatvédelmi incidensről haladéktalanul értesíti az adatfeldolgozókat, akik kötelesek az adatvédelemért felelős személy által javasoltakat végrehajtani és dokumentálni.

A Társaságnál az adatvédelemért felelős személy köteles az adatvédelmi incidens anyagi vonzatairól (az esetlegesen bekövetkezett kár mértékéről és az elhárítás költségeinek várható mértékéről) 8 napon belül jelentést tenni az ügyvezetőnek. Amennyiben az adatvédelmi incidens a szabályzat hatálya alatt álló személynek felróható, a Társaságnál az adatvédelemért felelős személy jelentésében jelzi ezt a körülményt az ügyvezetőnek és javaslatot tesz ezen személlyel szembeni hátrányos jogkövetkezmény alkalmazására. Az ügyvezető az incidensért felelős személyt felelősségre vonja és az alábbi jogkövetkezmények valamelyikét alkalmazza:

 • munkajogi szankció: figyelmeztetés, kártérítés, azonnali hatályú felmondás
 • polgári jogi jogkövetkezmények: kártérítés, szerződés felmondása.

Az ügyvezető az adatvédelemért felelős személlyel közösen tájékoztatja a szabályzat hatálya alatt állókat a megfelelő időben történő felismerés és megfelelő időben történő reagálás érdekében a leggyakoribb adatvédelmi incidensekről és két évente egy alkalommal belső tájékoztatást tart az adatvédelmi incidensekről.

6.2. Az adatvédelmi incidens bejelentése a NAIH részére

A Társaságnál az adatvédelemért felelős személy haladéktalanul megvizsgálja a hozzá érkezett bejelentést és amennyiben úgy minősíti, hogy adatvédelmi incidens következett be és az az érintettek jogaira valószínűsíthetően kockázattal jár, köteles haladéktalanul, azonban legkésőbb az incidensről való tudomásszerzést követő 72 órán belül a NAIH által megkövetelt formában, igazolhatóan bejelenteni azt a NAIH részére. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is. Nem kötelező az olyan adatvédelmi incidenst bejelenteni, amely valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira nézve.

A bejelentésnek legalább az alábbiakat kell tartalmaznia:

 • (a) ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, beleértve – ha lehetséges – az érintettek kategóriáit és hozzávetőleges számát, valamint az incidenssel érintett adatok kategóriáit és hozzávetőleges számát;
 • (b) közölni kell az adatvédelemért felelős személy nevét és elérhetőségeit;
 • (c) ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket;
 • (d) ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

A Társaság az adatvédelemért felelős személy útján nyilvántartást vezet az adatvédelmi incidensekről a szabályzat külön mellékletében meghatározott adattartalommal, külön feltüntetve az adatvédelmi incidenshez kapcsolódó tényeket, annak hatásait és az orvoslásra tett intézkedéseket.

6.3. Az érintettek tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár az érintettek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül igazolhatóan tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről. Az érintett részére adott tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell legalább a bejelentés tartalmának (b)-(d) pontjait.

Kereskedő cégneve: a Collectorism Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhelye: 2465 Ráckeresztúr, Kossuth Lajos utca 52/2

Fizetési Elfogadóhely webcíme: https://collectorism.com

Kereskedő által továbbított adatok megnevezése:: (1); név; (2) emailcím; és (3) számlázási adatok : (i) név/cégnév, (ii) ország, (iii) megye, (iv) város, (v) irányítószám, (vi) cím.

Tudomásul veszem, hogy a Collectorism Korlátolt Felelősségű Társaság(2465 Ráckeresztúr, Kossuth Lajos utca 52/2) adatkezelő által a collectorism.com felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: (1); név; (2) emailcím; és (3) számlázási adatok : (i) név/cégnév, (ii) ország, (iii) megye, (iv) város, (v) irányítószám, (vi) cím.

Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

Az ismétlődő bankkártyás fizetés (továbbiakban: „Ismétlődő fizetés”) egy, a SimplePay által biztosított bankkártya elfogadáshoz tartozó funkció, mely azt jelenti, hogy a Vásárló által a regisztrációs tranzakció során megadott bankkártyaadatokkal a jövőben újabb fizetéseket lehet kezdeményezni a bankkártyaadatok újbóli megadása nélkül.

Az Ismétlődő fizetés igénybevételéhez jelen nyilatkozat elfogadásával Ön hozzájárul, hogy a sikeres regisztrációs tranzakciót követően jelen webshopban (https://collectorism.com) kezdeményezett későbbi fizetések a bankkártyaadatok újbóli megadása és az Ön tranzakciónként hozzájárulása nélkül a Collectorism által kezdeményezve történjenek.

Figyelem(!): a bankkártyaadatok kezelése a kártyatársasági szabályoknak megfelelően történik. A bankkártyaadatokhoz sem a Collectorism, sem a SimplePay nem fér hozzá.

A Collectorism által tévesen vagy jogtalanul kezdeményezett ismétlődő fizetéses tranzakciókért közvetlenül a Collectorism felel, a Collectorism fizetési szolgáltatójával (SimplePay) szemben bármilyen igényérvényesítés kizárt.

Jelen tájékoztatót átolvastam, annak tartalmát tudomásul veszem és elfogadom.

1) A JÁTÉK SZERVEZŐJE

A „Nyerj 50 ezer forintot egyetlen feltöltéssel!” elnevezésű nyereményjáték (továbbiakban „Játék”) szervezője a Collectorism Kft. (Székhely: Kossuth Lajos utca 52/2, 2465 Ráckeresztúr), továbbiakban: Szervező).

2) A JÁTÉKBAN RÉSZTVEVŐ SZEMÉLYEK KÖRE

A játékban az a magánszemély vehet részt (továbbiakban „Játékos”), aki

 1. 18. életévét betöltötte,
 2. cselekvőképes,
 3. elfogadja a jelen pályázati feltételeket.

3) A JÁTÉK IDŐTARTAMA

Sorsolás minden hónapban, a játék időtartama egészen a beszüntetéséig folyamatos. A weboldal a játék megszüntetését 1 hónappal előre jelezni fogja

4) NYEREMÉNY

A Játékosok között a szervező kisorsol havonta 50 000 Ft összegű kupont amelyet a collecotorism.com piactéren elkölthet bármilyen tárgyra.

5) A JÁTÉKRA JELENTKEZÉS SZABÁLYAI

A Játék a www.collectorism.com weboldalon (továbbiakban „Weboldal”) zajlik. A Játékban kizárólag az vehet részt, aki érvényesen regisztrál, vagy már rendelkezik érvényes regisztrációval a weboldalon.

A játékban való részvétel feltétele, hogy a Játékos a Weboldalra érvényesen regisztráljon, valamint a Játék aloldalán részvételi szándékát a megfelelő szekciókban jelezze. Továbbá a jelentkezés után feltöltsön legalább 1 olyan tárgyat a Weboldalra amely eladó státuszban van.

Amennyiben egy Játékos már nyert úgy a következő hónapokban már nem játszhat újra.

Ahhoz hogy egy Játékos a következő hónapban is játszon a játékban, újra fel kell töltenie egy eladó státuszban lévő tárgyat a Weboldalra.

A Játékban résztvevők kijelentik, hogy a regisztráció során valós adatokat adtak meg. A nem valós adatokat megadókat a Szervező jogosult kizárni a játékból, illetve a nyertesek közül, és helyette pótnyertest megnevezni.

A Játék Szervezője a nyerteseket a regisztráció során megadott elérhetőségeken értesíti. A nem valós, vagy hibásan megadott adatokért a Szervező nem felel.

A Játékra egy személy csak egyszer jelentkezhet, többszörös jelentkezés esetén a jelentkezőt a Szervező jogosult kizárni a pályázatból.

A Játék során feltöltött adatokban, képekben, szövegekben, valamint a későbbi kommunikációkban nem fordulhatnak elő rasszista, szexista, becsmérlő, erőszakra felhívó, azt propagáló kijelentések, trágár vagy bántó szavak, kifejezések vagy kijelentések, továbbá politikai vagy vallási nézetre vagy elkötelezettségre vonatkozó kijelentések. Az ezen szabályokat megsértő Játékosokat a Szervező azonnal diszkvalifikálhatja, továbbá fenntartja a jogot, hogy a nyereményt visszavonja, illetve további polgári és büntetőjogi lépéseket is tegyen.

6) SORSOLÁS

A Nyerteseket a Szervező közjegyző segítségével, minden hónap 10. napján sorsolja ki.

A sorsolás eredményét a szervező a Collectorism Facebook oldalán közzéteszi, valamint a nyerteseket a regisztráció során megadott emailcímen értesíti.

7) A NYEREMÉNYEK ÁTADÁSA

A nyerteseket a Szervező a regisztráció során megadott emailcímen értesíti. A Nyereményre való jogosultság feltétele, hogy a Nyertes az emailre 72 órán belül válaszoljon.

A Szervező kijelenti, hogy a nyertesekkel a regisztráció során megadott elérhetőségeken megpróbálja felvenni a kapcsolatot. Amennyiben ez bármilyen technikai vagy egyéb okból (beleértve, de nem kizárólag: hibásan megadott elérhetőségek, e-mail-szolgáltatónál vagy telefonszolgáltatónál felmerülő műszaki probléma, pályázónál felmerülő egyéb akadály) 72 órán belül sikertelen lenne, illetve a Nyertes az értesítés elküldését követő 72 órán belül nem küld válaszlevelet a megadott emailcímre, úgy Szervező jogosult a Játékost a nyertesek közül törölni, helyette új nyertest sorsolni.

A Szervező kijelenti, hogy a nyerteseknek szóló értesítő e-mailek kiküldésével teljesíti az általa vállaltakat.

Az nyeremény átvételének pontos részleteit a nyerteseket értesítő email fogja tartalmazni.

8) SZERZŐI JOGOK

A Jelentkezéssel a Játékos kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az általa a Játékba nevezett képeket a Szervező illetve partnerei szabadon, ingyenesen, mindennemű korlátozás nélkül saját felületeiken, illetve kampányaikhoz, kommunikációiban felhasználhassa, módosíthassa, azokat logóival, üzeneteivel ellássa.

A jelentkezéssel a Játékos kijelenti, hogy a pályázathoz benyújtott tartalom (szöveg, kép illetve bármilyen egyéb adat) a saját tulajdona, azon harmadik személynek nincs olyan szerzői vagy egyéb joga, amely sérti ezek Szervező vagy partnerei általi szabad felhasználását. Az ezen kijelentés valótlanságából eredő károkért, beleértve, de nem kizárólag a Szervezőnek illetve harmadik személyeknek okozott károkat, jogi igényeket, jogvitákat és bármilyen felmerülő költségeket, a Játékos kizárólagosan felel.

9) ADATVÉDELEM, ADATKEZELÉS

A Játék során a Szervező a weboldalra feltöltött személyes vagy egyéb adatokat a magyar jogszabályoknak, valamint a saját adatvédelmi és adatkezelési szabályainak megfelelően kezeli. Az adatkezelési szabályzat megtekinthető a http://collectorism.com/terms oldalon.

10) EGYÉB RENDELKEZÉSEK

A Szervező fenntartja a jogot arra, hogy jelen Játékból bárkit saját döntése alapján, indoklás nélkül kizárjon. A Szervező fenntartja a jogot, hogy amennyiben egy Játékos a valóságnak nem megfelelő adatokat adott meg, vagy más módon tisztességtelenül befolyásolta a Játék tisztaságát, azt a Játékból kizárja, a nyereményt vagy annak ellenértékét visszakövetelje. A Szervező fenntartja a jogot, hogy a Játékból kizárja azt a résztvevőt, továbbá polgári kártérítési illetve büntetőeljárást kezdeményezzen azzal a résztvevővel szemben, aki nem tisztességes úton kíván a játék során előnyhöz jutni.

A Szervező kijelenti, hogy nem vállal sem jogi, sem kártérítési, sem egyéb felelősséget olyan technikai illetve biztonsági problémákért, valamint üzemzavarért, amelyek a Játék lebonyolítását akadályozzák vagy ellehetetlenítik, illetve a Játék átmeneti vagy végleges leállását okozzák. Szintén nem vállal felelősséget a kommunikációban fellépő bármilyen akadályból (beleértve, de nem kizárólag telefon- vagy számítógép hibák, vonalhibák, internet fennakadások, vírusok, adatlopás, adatvesztés, adatrongálás, engedély nélküli hozzáférés) eredő kárért.

A Szervező nem vállal felelősséget a résztvevők téves, vagy hibás adatszolgáltatásából eredő következményekért.

A Szervező nem vállal felelősséget bármilyen sérülésért, veszteségért, kárért, ami a Játékban való részvételből ered vagy azzal kapcsolatba hozható.

A Szervező kijelenti, hogy a nyeremények készpénzre nem beválthatók.

A Szervező fenntartja a jogot arra, hogy jelen Játékszabályzat feltételeit egyoldalúan, a jelentkezők külön értesítése nélkül módosítsa, illetve a Játékot felfüggessze vagy visszavonja.

A pályázat során kialakult jogvitákat felek a magyar jogszabályok és jog alapján kötelesek rendezni. Az esetleges jogviták elbírálására felek a Pesti Központi Kerületi Bíróság illetékességét kötik ki.

Collectorism Használati Útmutató

Tárgyak keresése

Hogyan találok meg egy tárgyat?

Tárgyak kereséséhez és a találatok böngészéséhez használd Keresés oldalunkat. Az alapértelmezett beállítások szerint a tárgyakat feltöltésük dátuma szerint sorba rendezve találod. A kereső mező alatt pedig az auktiálisan népszerű tárgyak cimkéinek kiválasztásával rendezheted át a találatokat. Kezdj el keresni konkrét tárgyakat vagy ha csak böngészni van kedved görgess lefelé az oldalon.

A keresőmezőbe írj be bármilyen kulcsszót, és keresőmotorunk minden címből, leírásból és címkéből összegyűjti a találatokat, amelyeket kategória és földrajzi elhelyezkedés alapján is szűrhetsz. Ha nem találtad meg, amit kerestél, használj más kulcsszavakat vagy a lebillenő menüben állíts be különböző szűrési feltételeket. Hasonló módon kereshetsz más felhasználók profilján is.

Egy adott tárgy teljes képernyős megtekintésekor lehetőség van arra is, hogy egy adott címkére történő kattintással a honlapon található összes többi, azonos címkéjű tárgyra rákeress.

Miért töltsem ki teljeskörűen a profilom?

A honlapon történő regisztrációt igyekeztünk a lehető legegyszerűbbé és leggyorsabbá tenni. Ugyanakkor, annak érdekében, hogy minden szolgáltatásunkhoz hozzáférj, szükséges a felhasználói profil teljeskörű kitöltése. Tartózkodási helyed meghatározása segít a többi felhasználónak megtalálni Téged és tárgyaid, míg a születési dátumod beállítása lehetővé teszi számunkra, hogy eldöntsük, jogosult vagy-e meghatározott korhatáros tárgyak megtekintésére. Amennyiben születési adataidat nem regisztrálod, a rendszer ilyen tekintetben automatikusan jogosulatlanként kezel.

Tárgyak feltöltése

Hogyan adok hozzá egy tárgyat a gyűjteményemhez?

Válaszd az ‘Új tárgy feltöltése’ funkciót a profilképed/neved mellett található lenyíló menüből, vagy kattints a ‘+ Tárgy feltöltése’ gombra a ‘Gyűjteményem’ oldalon. Miután minden információt megadtál, kattintson a ‘Feltöltés’ gombra a tárgy hozzáadásához, vagy használd a ‘Hasonló feltöltése’ lehetőséget ha el akarod menteni a megadott információkat egy hasonló tárgy feltöltéséhez. Ezen opció használata sok időt spórolhat meg, amikor több tárgyat is fel szeretnél tölteni egymás után.

Feltölthetek olyan tárgyakat is, amelyeket nem szeretnék elcserélni?

Természetesen! Egy adott tárgy feltöltésekor választhatod a ‘Nem cserélem’ lehetőséget is, ha csak a kollekciód egy olyan izgalmas darabját szeretnéd bemutatni, amelytől egyelőre nem szeretnél megválni. A többi felhasználó ilyen esetben is megtekintheti a tárgyat, de csereajánlatot nem tudnak tenni. Szintén lehetőség van egy, már feltöltött tárgy státuszának ‘Nem cserélendő’-re történő módosítására is a jobb alsó sarokban található kis lakatra való kattintással.

Feltölthetek tárgyat eladásra is?

Igen, a Collectorismon lehetőséged van a csere mellett eladni is, ha a feltöltés céljánál az eladás opciót választod ki. Ahhoz, hogy eladhass, rendelkezned kell legalább business szintű PayPal fiókkal vagy előfizetéssel.

Először adj meg egy villámárat, melyért a vásárló azonnal megvásárolhatja a terméket! Lehetőséged van bekapcsolni az ajánlat engedélyezése funkciót, így a vevők akár ajánlatot is tehetnek a termékre. Ha minimálárat adsz meg, az annál kisebb ajánlatok nem jelennek meg. Ezen kívül még a belföldi és külföldi szállítási költség, valamint újabb termék hozzáadásának a költsége szükséges, hogy a vevőd pontosan láthassa, mennyibe kerül neki a vásárlás.

A termékek feltöltése teljesen ingyenes, csak a termékek sikeres eladása után vonunk le fix díjat, a tranzakció értékének 7 %-át.

Amennyiben „Havidíjas” előfizetést vásárolsz, egyszerre 100 darab tárgyat hirdethetsz meg eladásra, amelyeket ingyenesen adhatsz el, „Kereskedői” előfizetés vásárlása esetén pedig korlátlan mennyiségű tárgyat hirdethetsz eladásra és adhatsz el ingyen.

Előfizetést egy évre vagy egy hónapra is vásárolhatsz. Az egy havi „Havidíjas” előfizetés díja 990 Ft; az egy évi „Havidíjas” előfizetés díja 10 890 Ft; egy havi „Kereskedői ” előfizetés díja 2 990 Ft; az egy évi „Kereskedői” előfizetés díja 32 890 Ft.

Az előfizetési díjat a Simple Pay applikáción keresztül fizetheted.

Előfizetés esetén az első hónap ingyenes. Az előfizetésre történő regisztrációkor számládról 100 forintot zárolunk, amit sikeres tranzakció esetén visszatérítünk.

Az esedékes előfizetési díjakat automatikusan beszedjük a számládról. Amennyiben a beszedés sikertelen, mert a számládon nincs fedezet, úgy még háromszor újra próbálkozunk. Ismételt sikertelenség esetén az általad feltöltött tárgyak nem lesznek elérhetőek más felhasználók számára.

Tekintsd meg alábbi rövid összefoglalónkat az egyes kitöltendő mezőkre vonatkozóan:
Cím

Tekintsd ezt a részt úgy, mint egy katalógus bejegyzést, egy frappáns egysorost, mely felkeltheti a többi felhasználó figyelmét. Próbáld a legfontosabb kulcsszavakkal leírni az általad kínált tárgyat.

Leírás

Használd ezt a részt a tétel részletes leírására. Térj ki az állapot-leírásra, arra hogy honnan származik, annak történetére hogy hogyan jutottál hozzá, vagy bármire ami hasznos lehet más felhasználóknak.

Kategória

Válassz kategóriát a tárgyadnak. Ha úgy érzed több csoportba is sorolható, másodlagos kategóriát is megjelölhetsz.

Címkék

Próbáld meg a kínált darabhoz tartozó összes kulcsszót beírni, sőt többet. Térj ki minden vonatkozására, könnyítsd meg a többiek dolgát hogy rátaláljanak. Nyugodtan szerepeltetheted a címben vagy a leírásban használt főbb kulcsszavakat is.

Fényképek feltöltése

Használj minél jobb fényképeket darabjaid bemutatására. Figyelj a képek élességére, az elegendő fényre. Ne feledd, fel kell kelteniük mások figyelmét! Szkennelésnél ügyelj a fénykép pontos méretezésére, körülvágására.

További lehetőségek

Klikkeld be a „Korhatáros tartalom” kockát, ha érzésed szerint a darabok csak 18 éven felülieknek szólnak. A Csere- Eladás csúszkával kiválaszthatod, milyen céllal szeretnél feltölteni. Bejelölheted a „Nem cserélem” opciót gyűjteményed olyan izgalmas darabjainak bemutatásához, amelyektől nem szándékozol megválni. Ezek esetében a gyűjtők rájuk találhatnak, de nem lesz lehetőségük értük cseredarabot kínálni.

Tárgyak elcserélése, vásárlása, eladása

Hogyan cserélhetek?

Amennyiben olyan tárgyat találsz, amely elnyeri tetszésed, a ‘Csere’ gombra való kattintással azonnal a ‘Csere Szobába’ lépsz és kezdheted is az alkudozást. Amennyiben inkább folytatni szeretnéd a keresgélést, csak kattints a kártya alján található csillag jelre és add a tárgyat a személyes ‘Kívánságlistádhoz’. Ily módon több felhasználó több tárgyát is összegyűjtheted, s ha végeztél, innen is indíthatod a cserét. Olyan tárgyakat is a ‘Kívánságlistához’ adhatsz, amit most még nem tudnál megszerezni, de szeretnéd elmenteni későbbre.

Hogyan használjam a Csere Szobát?

A Csere Szoba különböző részeiben találod a folyamatban lévő, és az elfogadott cseréket.

Egy folyamatban lévő ügyletben a saját tárgyadat a képernyő bal oldalán, míg a másik felhasználó tárgyait a képernyő jobb oldalán találod. Ajánlat küldéséhez fogd meg és húzd át a cserélni kívánt tárgyakat mindkét gyűjteményből és kattints az ‘Ajánlat elküldése’ gombra. Az ajánlattal együtt üzenetet is küldhetsz a másik félnek. Ajánlatos egy-egy csere előtt külön üzenetben is felvenni a kapcsolatot a másik féllel, megkérdezni milyen csere érdekelné, ezzel is időt megspórolva a további alkudozásban.

Egy másik felhasználótól történő ajánlat beérkezésekor három lehetőség közül választhatsz. Elfogadhatod vagy elutasíthatod az ajánlatot, attól függően, hogy az tetszik-e vagy sem. Amennyiben módosítani szeretnéd az ajánlatot vagy alkudozni, kattints az ‘Ellenajánlat’ gombra és rendezd át a tárgyakat ennek megfelelően. Természetesen a javasolt módosítással együtt is küldhetsz üzenetet annak érdekében, hogy a másik felhasználó számára is érthetőek legyenek a javasolt változtatások.

Hogy zajlik az adásvétel?

A tárgyak között böngészve láthatod, milyen céllal töltötték fel. A megveszem gombra kattintva megvásárolhatod az adott terméket. A felület hasonló a cseréhez, itt is lehetőséged van több tárgyat kiválasztani, áthúzva őket a jobb oldalról. A vásárlás végösszegéhez ekkor automatikusan hozzáadódik a több tárgy kiválasztásával járó járulékos költség

A megadott villámáron azonnal megveheted a terméket, de ha az eladó lehetővé tette, tehetsz rá ajánlatot is. Akárcsak csere esetében, itt is fűzhetsz megjegyzést az ajánlatodhoz. Az eladó elfogadhatja a beérkező ajánlatot, vagy szintén tehet ellenajánlatot, ugyanúgy, mint cserénél.

Miután egy ajánlat elfogadásra került, mindkét félnek további részleteket kell megadnia, így például a postázási címet, adatokat, majd később a kézbesítő nevét, azonosítószámot, stb.

Mi történik egy csereügylet lezárását követően?

Az ügylet során megszerzett tárgy egy zöld ‘Érkezik’ szalaggal fog megjelenni a gyűjteményedben. Mindaddig, amíg az adott tárgy átvételét az ‘Elfogadott ajánlatok’ rész alatt vissza nem igazolod, más felhasználók nem fogják azt látni, Te pedig nem fogod tudni annak leírását sem szerkeszteni, sem pedig a tárgyat elcserélni. A megerősítést követően a tárgy a gyűjteményedbe kerül és láthatóvá válik más felhasználók számára is.

Útmutató biztonságos ügyletekhez:

Mindig egyeztess a többi gyűjtővel. Mielőtt egy csereügyletet megkötnétek, váltsatok néhány üzenetet a gyűjteményről, az adott tárgyről vagy annak történetéről. Ismerd meg a másik felet, amennyire csak lehet. Látogass el a másik felhasználó közösségi oldalaira, blogjaira vagy weboldalára, próbáld meg más felületeken is felvenni vele a kapcsolatot. Kezdd kicsiben és egyszerre csak egy tárgyat cserélj az első alkalmakkor. Amennyiben minden rendben ment, már bátrabban vághatsz bele a nagyobb tranzakciókba.

Csomagküldéskor próbálj regisztált vagy ajánlott szolgáltatást használni, mert általában biztonságosabban működik, jár hozzá biztosítás és az interneten mindkét fél nyomon követheti a csomag útját. Az ‘Elfogadott ajánlatok’ az ügylethez kapcsolódó rész alatt feltüntetheted a csomagküldő szolgáltató nevét és az azonosító számot is, miután a postázási adatokat regisztráltad.

Az átvett tárgy nem felel meg a leírásnak vagy a tárgyat nem kaptam meg.

Miután elfogadtál egy ajánlatot, a kézbesítési adatokat megadtad és a tárgyakat elküldted, bizonyosodj meg róla, hogy a megfelelő információk a kézbesítés várható időpontjáról is rendelkezésre állnak. Érdeklődj a postán, mikor feladod a csomagot és kérd ugyanerre a másik felhasználót is, ily módon mindketten tisztában lehettek a kézbesítés várható időkeretével. Abban az esetben, ha a tárgy késik vagy nem felel meg a leírásnak, próbáljd meg először a másik féllel megoldani a problémát. A legtöbb esetben könnyebb néhány üzenetváltással megtalálni a megoldást. Amennyiben ez mégsem elegendő, a ‘Jelentem’ gomb használatával jelentheted is az adott felhasználót és tranzakciót az ‘Elfogadott ajánlatok’ menüpont alatt. Felvesszük Veled a kapcsolatot és közvetítünk annak érdekében, hogy mindkét fél számára elfogadható megoldást találjunk.